Ametović ostavio srce u ringu, nijanse odlučile pobednika

Autor:

Sport

30.10.2021

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi srpski bokserski as, četvorostruki šampion Srbije, dva puta bronza sa evropskih šampionata, Zlatna juniorska rukavica Srbije 2021, Omer Ametović zaustavljen je u drugom kolu Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce koje se održava u beogradskoj Areni.

Republika

Foto: BSS

Detalj iz borbe

U drugom kolu 19-godišnji Ametović borio se u kateogriji do 48 kilograma protiv deset godina starijeg takmičara iz Kazahstana Temirtasa Zusupova i ostavio srce u ringu. Nijanse su odlučile pobednika ovog meča, a pobeda je otišla na konto Kazahstanca rezultatom 4:1.

- Od našeg Ametovića se tek očekuju vrhunski rezultati, on je uz takođe naše reprezentativce Aličića i Memića najmlađi učesnik SP u boksu u prestonici Srbije. Njegovo vreme tek dolazi, a to je pokazao pobedom u prvom kolu SP u Beogradu protiv predstavnika Turske. Verujemo da će nam naš Beli iskovati medalju na šampionatu Starog kontinenta 2022. godine. Njegov kvalitet, hrabrost, srce i želja za pobedom Srbije su uvek na visokom nivou i on je svetla budućnost srpskog boksa - rekao je selektor boks selekije Srbije Milan Piperski.

U prvoj sesiji šestog dana takmilčenja (30. Oktobar) osmi meč u ring B boksuje naš Vladimir Mirončikov protiv Turčina Kana Ajkutsuna 80 kg. U drugoj sesiji do 18 časova treći meč ring A naš Pavel Fedorov u kategoriji do 63,5 kg bori se protiv Turčina Kerema Oezmena, dok će u 13. meču druge sesije u ringu A šampion Srbije Almir Memić voditi bitku protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kg.

U nedelju 31. oktobra raspored mečeva srpskih boksera je sledeći: od 13:00 časova 10. meč ring A Vladan Babić - Mahammad Abdullayev (AZE) +92 kg, 18:00 časova 3. meč ring A Semiz Aličić - Edgaras Skurdelis (LTU) 80 kg, 9. meč ring A Sadam Magomedov - Džemal Bošnjak (BIH) 92 kg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading