SPEKTAKL U NAJAVI: Fjodorov za Srbiju probija led na SP u boksu u beogradskoj Areni!

Autor:

Sport

25.10.2021

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakulatno svečano otvaranje Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce 2021. održano je u 24. oktobra u Štark Areni i time obeležilo povratak u Beograd prvi put od 1978. godine, povratak sa stilom kroz ceremoniju koja je pokazala bogatu istoriju boksa, ali i modernizaciju ovog sporta pod njegovim novim vođstvom.

Republika

Foto: BSS

Pavel Fjodorov otvara SP u Beogradu

Od 24. oktobra do 6. novembra, više od 500 sportista iz preko 88 zemalja takmičiće se u 13 težinskih kategorija – što je najveći broj u istoriji takmičenja.

Prve borbe startuju već 25, oktobra sa početkom od 18 časova, u dva ringa po 14 mečeva, ukupno 28 za prvi dan takmičenja.

Prvi reprezentativac Srbije koji će izaći na veliku boks scenu beogradske Arene u okviru 21. Prvenstva sveta u boksu biće Pavel Fjodorov u poluvelter kategoriji (63,5 kg). Njegov meč je na programu 26. oktobra, a prvi protivnik našeg asa biće Nemac David Gevorgian. Ukoliko zabeleži pobedu, Pavela novi meč očekuje 30. oktobra sa Turčinom Keremom Ozmenom, četvrtfinalni meč na programu je 1. novembra, a meč za medalju sutradan 2. novembra. Fjodorovu su potrebne četiri pobede za obezbeđenu bronzu.

Republika

Foto: BSS

Sadam Magomedov

U utorak 26. oktobra, nakon Fjodorova za prvu pobedu u dresu Srbije na SP 2021. boriće se i Memić Almir u srednjoj kategoriji (75kg) protiv Engleza Levisa Ričardsona. Ukoliko zabeleži pobedu sledi susret sa Nemcom Kevinom Šumanom 30. oktobra. Četiri pobede donose sigurnu, bronzanu medalju. Treći predstavnik Srbije drugog dana takmičenja na SP u Beogradu biće Sadam Magomedov koji će se takmičiti u teškoj kategoriji (92kg) protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga. Pobeda bi mu donela meč sa Brazilcem Tešeirom, dok bi ga meč za sigurniu medalju čekao 2. novembra.

U sredu 27. oktobra boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48kg), Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60kg), Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71kg), Jovanović Slobodan u Kruzeru (86kg).

Republika

Foto: BSS

Almir Memić

Kapiten boks selekcije Srbije Vladan Babić u superteškoj (+92kg) prvi meč odradiće 28. oktobra, kada će na scenu izaći i naši reprezentativci Veljko Gligorić u pero kategoriji (57kg) I Vahid Abasov u velteru (67kg).

Tamir Galanov u bantamu (54kg) prvi meč boksuje sa Uzbekistancom Zoirovim 29. oktobra, dok će Vladimir Mirončikov u poluteškoj kategoriji (80kg) koji je slobodan u prvom kolu, prvi meč boksovati 30. oktobra sa Turčinom Ajkutsunom.

Od 25. oktobra do 2. novembra 2021. u Štark Areni u okviru Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce biće održane eliminacione borbe. Polufinala su zakazana za 4. novembar, dok su finalni mečevi rezervisani za 5. i 6. novembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading