LJUTITOM KOVAČU STIGAO ODGOVOR IZ SAVEZA: Ko nije dobio OTKAZ taj i nije bio trener!

Autor:

Sport

25.10.2021

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok Srbija i dalje pamti osvojeno Evropsko zlato u njegovom prvom mandatu na klupi odbojkaške reprezentacije Srbije, selektor Slobodan Boba Kovač je otkazom završio svoju epizodu.

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Kovač

Nakon ovih, donekle i iznenadnih vesti, koje je, kako je i sam Kovač istakao, čuo od igrača, oglasili su se i iz Odbojkaškog saveza Srbije. 

Naime, Zoran Gajić, predsednik saveza je u intervjuu za beogradske medije istakao da je doskorašnji selektor i te kako mogao da nasluti šta će se dogoditi, te da je sam odnos Kovača sa igračima bio glavni razlog za rastanak.

- Procenili smo da dalji Bobin ostanak, na duže staze, ne bi bio od koristi ni reprezentaciji ni njemu ni Savezu. Nisu sporni ni on kao trener, ni igrači, svako je odličan u svom domenu, samo nisu više bili jedni za druge. Kao kada se zavole dobra devojka i momak, uđu u vezu, pa je raskinu. Ne zato što su loši, već zato što nisu više bili pravi spoj - rekao je Gajić za beogradske medije.

Republika

Foto: Starsport

Zoran Gajić

Ono što i jeste bila zamerka većine stručnjaka je zašto selektoru nije javljeno za otkaz. Gajić ističe da je sve bilo nagovešteno.

- Još u ličnom razgovoru u prostorijama Saveza, u prisustvu tim menadžera Edina Škorića, posle prvenstva Evrope, saopštio sam mu izvesnost ovakvog raspleta... Razumem ja Bobinu reakciju, poznajem ga 35 godina, sarađivao sam sa njim i dobro znam da je veliki emotivac i voli to što radi, ali ko nije nikada sam nešto ostavio ili dobio otkaz taj i nije bio trener - zaključuje Gajić.  

Predsednih saveza je takođe istakao da OSS neće žuriti sa izborom novog selektora, a ne isključuje ni mogućnost da na klupu reprezentacije sedne neki inostrani strateg.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading