SVI SE OPRAŠTAJU OD VELIKOG ROSIJA: Poslednji naklon za Valentina u srcu Italije!

Autor: M.S.

Sport

25.10.2021

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija se poklonila Doktoru poslednji put! Najbolji motociklista svih vremena Valentino Rosi (42) vozio je na stazi u Mizanu za Veliku nagradu Ređo Emilije poslednju trku u karijeri pred italijanskim navijačima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Slavni Moto GP vozač Valentino Rosi

Slavni Rosi se tako, nakon 32 godine, od kada je prvi put seo na motor i to baš na ovoj stazi, koja se simbolično nalazi na 10 km od njegove kule, oprostio od sunarodnika. Valentino je zauzeo 10. mesto, a jedan od prvih vozača koji je po završetku trke prišao da mu oda počast jeste njegov brat Luka Marini.

Posebno je bilo emotivno kada je Rosi odvezao oproštajni krug na stazi, a zatim je bacio i kacigu u publiku, dok su Italijani uzvikivali: "Hvala, Vale." Njemu je uručen i specijalni trofej s brojem 46, koji je obeležio njegovu karijeru. Zatim je na stazi pušten vatromet u žutoj boji.

Legendarni Rosi nije mogao da sakrije suze dok se pozdravljao sa svojim timom i porodicom, a nakon trke je najavio da je ovo možda i njegovo poslednje takmičenje u karijeri.

- Ovde mi je bilo toliko lepo da možda neću ni ići na poslednja dva takmičenja u sezoni. Imao sam pristojnu trku, ali videću šta će biti dalje - kazao je Rosi.

Doktor je tokom karijere osvojio sve što se osvojiti može i ima čak devet titula prvaka. Od toga je sedam puta bio šampion Moto GP, tri puta sa Hondom i četiri sa Jamahom, a uz to je po jednom bio šampion u klasi do 125 i 250 kubika.

Francuz Fabio Kvartararo (22) novi je svetski šampion u Moto GP šampionatu. On je trku za Veliku nagradu Ređo Emilije u Mizanu završio na trećem mestu, ali kako je Frančesko Banjaja izleteo sa staze na tri kruga pre kraja, sve je bilo rešeno. Inače, pobednik trke je Mark Markez. Bila je ovo njegova druga uzastopna pobeda u šampionatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading