SKANDAL KOD BUJANOVCA: Bokseri sa Kosova zaustavljeni, morala da reaguje policija!

Autor: Republika

Sport

23.10.2021

12:59

Bokseri samostalno proklamovane republike napravili skandal na administrativnom prelazu.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Spomenik Knezu LazaruČlanovima reprezentacije tzv. Kosova u boksu nije dozvoljen ulazak na teritoriju Srbije i učešće na Svetskom prvenstvu u amaterskom boksu koje počinje 24. oktobra.

Na administrativnom prelazu, od njihove delegacije je zatraženo da sva obeležja samoproklamovane države ostave, što je odbijeno.

– Noćas oko 1 sat krenuli smo za Beograd. Srpska policija nas je zaustavila u Končulju i nije nam dozvolila da odemo tamo, zbog kosovskih oznaka na trenerkama i majicama. U njima piše BFK, a nama su rekli da ih ostavimo tu na prelazu i možemo da nastavimo. Ali kako smo se dogovorili sa AIBA-om, da učestvujemo samo sa oznakama Kosova, to nismo prihvatili – rekao je generalni sekretar Bokserske federacije Kosova Ljatif Demoli.

 

Dodao je da su u kontaktu sa kancelarijom AIBA i čekaju odgovor.

Samoproklamovano Kosovo je prijavilo tri boksera za učešće na Svetskom kupu.

Komentari (4)

Loading
anaara

23.10.2021 13:24

idite i zalite se kurtiju,putujete sa srpskim pasosima ,zemlje i naroda koje mrzite,a propagirate kosovo republika,e pa nece moci,ako posedujete srpske pasose -propagirace te srbiju, a ako vam se ne svidza,zalite se kurtiju

Remy

23.10.2021 14:22

Ne putuju sa srpskim nego sa kosovskim pasosima. Dosta vise sa takvim glupostima. Opametite se jednom za uvek.

ljubica

23.10.2021 16:31

Prvo grčke vlasti nisu dozvolile karatistima sa Kosova da udju , pa se se onda opasuljile i srpske vlasti. Bolje ikad nego nikad.