IMPOZANTAN PROJEKAT TV ARENA SPORT: Spektakl na otvaranju SP u boksu!

Autor: Republika

Sport

22.10.2021

14:39

Zvanična ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva u boksu počeće u nedelju u 19 časova u Štark Areni, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Foto: Arenasport

Arenasport prenosi SP u boksu

Svetsko prvenstvo u boksu, čiji će domaćin biti Beograd, počeće u nedelju, 24. oktobra i trajati do 6. novembra.

Ceremonija otvaranja u Štark Areni biće realizovana uz više od 400 učesnika. Priprema projekta trajala je šest meseci, a događaj će snimati 15 kamera.

Od 25. oktobra do 3. novembra biće direktnih prenosa u dva odvojena ringa, u dnevnim i večernjim sesijama. Svaka će imati po 13 borbi po ringu, ukupno 52 dnevno.

Polufinalne borbe, njih 26 u dve sesije biće 4. novembra, a finalne u dva dana, svaki dan po 13 borbi. U realizaciji prenosa učestvovaće dve odvojene TV ekipe za svaki ring, uz 20 kamera i više od 200 ljudi, a borbe će biti emitovane u 140 zemalja.

Foto: Arenasport

SP u boksu počinje 24. oktobra

Dodatne ekipe pokrivaće studijske programe.

Direktor produkcije TV Arena sport Vojislav Aranđelović izjavio je da je projekat organizaciono veoma zahtevan.

- Organizaciono veoma zahtevan projekat, možda jedan od najzahtevnijih u mojoj dugogodišnjoj karijeri kada su broadcasting i produkcija sportskog sadržaja u pitanju. Godišnja priprema i koordinacija sa AIBA timom i ekipama za svaki segment produkcije događaja. Posebno kreiran tim za ceremoniju otvaranja, posebno angažovane ekipe za TV prenose mečeva- reči su Vojislava Aranđelovića.

Svakodnevno će biti priređivani prigodan studijski program na TV Arena Fight.

Stručni konsultantni biće Dragan Vujković, Tadija Kačar, Miodrag Perunovići Mirko Puzović. Trojica od njih su bili učesnici svetskog šampionata koji je takođe Beograd organizovao 1978.godine.

Komentatorski tim predvodi urednik Arena Fight kanala Slaviša Čurović, koji duže od 20 godina prenosi boks, kao i dvostruki osvajač bronzane medalje sa evropskih prvenstava, Mujo Bajrović.

Foto: Arenasport

SP u boksu - veliki projekat Arene sport

Tu su i mladi glumac Marko Todorović, koji je svoju ljubav prema boksu pretvorio u komentatirski posao, kao i Igor Špadijer koji uz MMA i Kik-boks već duže vreme radi prenose boksa.

Svetsko prvenstvo u boksu održaće se ponovo u Beogradu. Prethodni put bilo je to pre 43 godine.Tada je prestonica Srbije bila domaćin drugog svetskog šampionata po redu, a sada Beograd postaje jedini grad koji po drugi put organizuje to takmičenje.

Reprezentacija Jugoslavije je tada napravila istorijski uspeh u dvorani Pionir i osvojila šest srebrnih i jednu bronzanu medalju.

Bratislav Ristić, Fazlija Šaćirović, Memet Bogujevci, Miodrag Perunović, Tadija Kačari Dragan Vujković osvojili su srebrne, a bronzanu Slobodan Kačar.

Predviđeno je da nagradni fond bude 2.600.000 dolara i on će biti raspoređen na svih 13 kategorija. Prvo mesto doneće pobedniku 100.000, drugo 50.000, a treće 25.000.

Očekuje se dolazak najboljih boksera, aktuelnih svetskih i olimpijskih šampiona. Kada je reč o samoj ceremoniji otvaranja, vodiće je glumac Miloš Biković.

Gosti su bokseri Roj Džons Džunior, osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Seulu i legenda profesionalnog boksa, svetski šampion u četiri različite težinske kategorije, kao i Roberto Kamarele, Zeina Nasar, iglumac Said Tagmui, koji se bavi promocijom boksa.

Biće priređeni prigodan muzički program, uz Inu, Van Gog i Dejana Petrovića.

Očekuje se i veliki broj gostiju tokom samog prvenstva, a dolazak je potvrdio i legendarni MajkTajson, kao i Oleksander Usik, koji je preoteo četiri šampionska pojasa od Entonija Džošue.

Komentari (0)

Loading