BOROVČANIN I VESIĆ JEDNOGLASNI: SP u boksu najbolja promocija Beograda i Srbije!

Autor: Republika

Sport

22.10.2021

14:01

Bez malih koraka koje smo zajedno napravili ne bismo došli do ovog najvećeg, Svetskog prvenstva u Beogradu, izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i zahvalio se zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću.

ST/Petar Divac

Borovčanin se zahvalio Vesiću na podršci oko organizovanja SP

Borovčanin je na konferenciji za medije u Skupštini grada istakao da je imao Vesićevu podršku u svim projektima otkad je on na čelu Saveza i najavio veliki spektakl na otvaranju šampionata sveta u nedelju u beogradskoj Areni.


- Dolaze nam bokseri iz 103 zemlje, 570 takmičara sa svojim timovima, 1.350 ljudi biće u Beogradu dve nedelje. Prenosi idu pored RTS-a i Arene na još 39 televizija širom sveta. Biće to velika promocija Beograda i države Srbije- rekao je Borovčanin.

On se posebno zahvalkio predsedniku Aleksandru Vučiću, čije je prijateljstvo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dovelo da saradnje dva Saveza i velike podrške Srbiji.

- Zahvaljujući donaciji iz Rusije izgradićemo Nacionalni trening centar, a posle bokserskog šampionata našim klubovima i bokserima ostaće 1.000 džakova, više od 2.000 rukavica, sedam ringova. Podsećam i da su škole boksa za našu decu do 18 godina besplatne širom zemlje, imamo preko 100 klubova gde svi imaju jednaku šansu da treniraju i da se sklone sa ulice- istakao je Borovčanin.

ST/Petar Divac

Miloš Biković i Nenad Borovčanin

Zamenik gradonačelnika Vesić rekao je da je ponosan što je Beograd prvi grad koji će drugi put organizovati šampionat sveta, nakon što je bio domaćin 1978. godine, kada su bokseri tadašnje Jugoslavije osvojili sedam medalja.


- Hvala Borovčaninu i njegovom timu što su doveli šampionat sveta u Beograd. U toku je "renesansa" srpskog boksa i privilegija je za Beograd što će ugostiti najbolje boksere sveta. Nadam se da će to biti dodatni impuls da deca počnu da se više interesuju za boks, ali i da se dodatno radi na njegovom unapređivanju- rekao je Vesić.

Nadam se da ćemo svake godine imati makar jedno veliko prvenstvo i da ćemo na taj način dodatno promovisati naš grad, dodao je Vesić.

- Sledeće godine održaće se Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici što će biti najveći sportski i medijski događaj- rekao je Vesić.

Kapiten boksera Srbije Vladan Babić pozvao je navijače da dođu u Arenu i podrže srpskim tim.

ST/Petar Divac

Konferencija povodom SP u boksu

- Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate, da osvojimo nekoliko medalja i vratimo boks na stare staze- rekao je Babić.

Svečana ceremonija otvaranja održaće se u nedelju od 19 sati u Areni, uz spektakularan program, u kojem će učestvovati grupa Van Gog, dejan Petrović Big bend, rumunska pevačica Inna, program će voditi Miloš Biković, biće tu i glumac Said Taghmaoui, a promoter je čuveni šampion Roj Džons Junior.

- Velika nam je čast što ćemo nastupiti na ceremoniji otvaranja. Boks nikada zu Srbiji nije bio na ovako visokom nivou i mi ćemo dati svoj skromni doprinos, kao što smo uvek i davali za naš sport i naše sportiste- izjavio je Dejan Petrović.

Komentari (0)

Loading