SJAJNA UVERTIRA ZA PARTIZAN: Zvezda PROTUTNJALA Ljigom!

Autor:

Sport

17.10.2021

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaši Crvene zvezde zabeležili su i treću pobedu u Banka Poštanska štedionica Superligi Srbije. Na gostovanju u Ljigu savladali su Spartak 3:0 (25:18, 25:21, 25:22).

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde

Još jedan izazov u Ligi izabranici trenera Igora Žakića rešili su u svoju korist. Bila je to tvrda utakmica od prvog do poslednjeg minuta. Prva dva seta protekla su u laganoj dominaciji Zvezde.

Crveno-beli su bolje otvorili meč, u svim segmentima igre osim u servisu, napravili su osam servis grešaka, ali su to uspeli da nadomeste hrabrom i odgovornom igrom. U drugom setu crveno-beli su iskoristili servis greške rivala nametnuli svoj ritam i stigli do vođstva 2:0. U poslednjem periodu domaći odbojkaši su zaigrali na sve ili ništa, set uveli u egal završnicu, ali u ključnom momentu Zvezda je rezultat prelomila u svoju korist i zabeležila treći uzastopni trijumf u sezoni.

Po završetku utakmice Igor Žakić, trener Crvene zvezde, se osvrnuo na izdanje svog tima.

- Utakmica je bila tvrda, teška jer je Spartak poznat po dobrim partijama na svom terenu. Tako je bilo i ovaj put. Uprkos slabijem servisu na startu meča, uspeli smo da odigramo dobro, nametnemo svoju igru, prva dva seta rešimo u svoju korist i stignemo do prednosti 2:0. U poslednjem periodu igre je viđeno malo više drame. Spartak je igrao rasterećenije, ali smo kontrama pravili ravnotežu i stigli do pobede. Drago mi je što je sve rešeno u tri seta - bio je prvi komentr Igora Žakića.

Strateg crveno-belih je zadovoljan 100% učinkom svog tima u prva tri kola, ali ističe da je Liga duga i da ima još dosta da se igra.

Tri od tri lepo zvuči, ali rano je da prejudiciramo neke stvari. Liga je duga, idemo korak po korak, iz meča u meč. Trudimo se da rastemo iz kola u kolo, da napredujemo kako takmičenje odmiče. Već u utorak nas očekuje novi izazov, ovoga puta u Kup Srbije. Verujem da ćemo uspeti da oporavimo igrače u nedelju i da budemo spremni za izazove koji nas očekuju u sledećih sedam dana - zaključio je Žakić.

Crveno-beli će u narednih sedam dana odigrati dva važna meča. U utorak od 20.30 u osmini finala na Banjici dočekuju Borac iz Paraćina. Već u nedelju od 18 sati na istom mestu ugostiće večitog rivala Partizan u 4.kolu Superlige Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading