PREKIPELO IM: Hoće da istupe iz lige ZBOG ZVEZDE!

Autor: Republika

Sport

11.10.2021

19:33

Nastavlja se bura oko incidenta koji se dogodio na meču Crvena zvezda - Novi Pazar. Član Upravnog odbora rukometnog kluba Novi Pazar Husein Memić rekao je da će predložiti rukovodstvu svog kluba istupanje iz Arkus lige Srbije.

youtube.com/ARKUS LIGA

Navijači na meču Crvena zvezda - Novi Pazar

Memić kaže da je tokom utakmice protiv Crvene zvezde u Beogradu "na nacionalnoj osnovi vređan je ceo jedan narod" i dodaje da će zbog toga danas pisanim putem podneti ostavke na funkcije u upravnim odborima Arkus lige i Rukometnog saveza centralne Srbije.

- Ne možemo da ćutimo. Mnogima ćemo olakšati da se ove stvari više ne dešavaju- dodao je Memić.

Memić je ocenio da je uspostavljen sistem u kojem ljudi žmure kada se neprijatnosti dešavaju Novopazarcima, a da bi potpuno drugačija reakcija usledila ako bi se nešto slično desilo na fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru.

- Sada će da se digne prašina samo zbog toga što smo reagovali". Kako sada mi da organizujemo utakmicu u Novom Pazaru, da opet mi budemo krivci i ti koji su nekom nešto napravili. Svi ćute jer ih je strah- dodao je on.

Trener rukometaša Novog Pazara Hasan Memić osvrnuo se na komentare sa društvenih mreža, gde mu se zamera što nije prekinuo utakmicu u Beogradu.

- Moraju bolje da pogledaju. U 39. ili 40. minutu prekinuo sam meč, više nije moglo da se izdrži. Želeli smo da ne dođe do većih nereda, da publika ne siđe na teren. Reagovao sam kod delegata, nije me ni pogledao. Da sam ušao i izveo ekipu bili smo žestoko kažnjeni svi. Nisam imao drugi način, jedino što sam mogao da je da pozovem tajm-aut i da ih tako povučem s terena. U zapisniku je zavedeno da je delegat prekinuo utakmicu, što nije tačno- naveo je trener Pazaraca.

Crvena zvezda je u beogradskim Šumicama u četvrom kolu A grupe Arkus lige pobedila Novi Pazar sa 33:24.

Rukometni klub Crvena zvezda odbacio je navode da su članovi Novog Pazara tokom čitave utakmice bili vređani, o čemu više možete pročitati OVDE.

Komentari (1)

Loading
Vitez Koja

13.10.2021 14:09

Sigurno su ih vređali i to je za svaku osudu,pa i procesuiranje.Uvek ima budala i u Beogradu i u Novom Pazaru i te budale predstavljaju 10% gledalaca.Takođe vređanje od strane pojedinaca je prisutno od kada publika prati sport, a ti pojedinci žele da se istaknu i nametnu u svom čoporu, pa kada se već ne preduzima ništa prema tim pojedincima,onda je postalo normalno.