LAKO BISTE STE SE ZEZNULI I POKAČILI SA OVIM MOMCIMA: Izgledaju nežno i fino, ali ovo su NAJOPASNIJI LJUDI na svetu (FOTO)

Autor:

Sport

09.10.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UFC je trenutno najbrže rastući sport po popularnosti, vredan je nekoliko milijardi, prepun kontroverzi i predrasuda, počev od samog razumevanja sporta, do osporavanja i neinformisanosti, polako preuzma glavne termine na svetskim televizijama i uvodi sve ono što svaki sport ima, uključujući i doping kontrolu koja je ekskluzivno poverena USADA, najboljoj antidoping agenciji.

Republika

Foto: Printskrin

 

 

UFC ili Ultimate Fighting Championship ima sve veću popularnost. Predviđaju mu da će uskoro ući među najpopularnije u Americi zajedno sa američkim fudbalom, bejzbolom, košarkom itd.

Međutim, devedesetih godina je bio zabranjen na američkim TV stanicama.

Bilo kako bilo, ovaj sport broji sve više novih pristalica koji žele da se dokažu u sada već legendarnom oktagonu. 

Ono što još više privlači pažnju kod ovih sportista je njihov izgled. 

Naime, nekoliko najopasnijih boraca ove sportske discipline ne krase široka ramena, tetovaže kostura ili agresivni ispadi na javnim mestima, kakve smo imali prilike da vidimo od ostalih izabranika ovog sporta. 

Oni deluju fino i uglađeno ali znaju da nanesu teške telesne povrede ukoliko im postanete protivnik. 

Zabit Magomedšaripov

Zabit je ruski mešoviti borilački umetnik, rođen 1. marta 1991. koji se trenutno takmiči u lakoj diviziji "Ultimate Fighting Championship".

Foto: InstagramPrintscreen/zabit_magomedsharipov

 

Iako deluje kao sasvim običan čovek koga ne krase mišići i tetovaže, Zabit je bivši šampion u apsolutnoj težini u Berkutu (ACB).

A od 16. decembra 2019, zauzeo je treće mesto u rang listi UFC lake divizije.

Magomedšaripov je rođen u Hasavjurtu u Sovjetskom Savezu. Počeo je da trenira rvanje u slobodnom stilu sa 10 godina.

Godine 2012. godine debitovao je u profesionalnom MMA.

Genadi Golovkin

Još jedan ubica dečijeg lica je i kazahstanski borac Genadi Golovkin, poznatiji i kao "GGG". 

 

Foto: Printskrin

 

 

 

 

On je dvostruki svetski šampion u srednjoj kategoriji, koji je titule IBF-a i IBO-a držao od 2019.

Prethodno je držao objedinjene titule VBA (Super), VBC, IBF i IBO između 2014. i 2018. godine i rangiran je kao najbolji bokser sveta

Od juna 2021. rangiran je kao šesti najbolji aktivni bokser na svetu, od strane BokRec -a, , deveti od strane Transnational Boking Rankings Board-a i deseti od strane Udruženja bokserskih pisaca Amerike.

Godine 2014. Golovkin je uzdignut do statusa VBA (Super) šampiona i uspešno je odbranio obe titule protiv Daniela Gealea. Kasnije te godine pobedio je Marka Antonija Rubia i tako uspeo da osvoji VBC privremenu titulu u srednjoj kategoriji, a pobedio je Davida Lemieuka za IBF titulu u srednjoj kategoriji 2015. Nakon što je Canelo Alvarez napustio svoju titulu VBC u srednjoj kategoriji 2016. godine, Golovkin je uzdignut do punog šampiona i osvojio je tri od četiri velike svetske titule u boksu sve dok ih IBF 2018. nije skinuo zbog toga što se nije borio protiv Sergija Derevjančenka. Golovkin je izgubio sve titule, kao i svoj neporaženi rekord.

Golovkin je ostvario niz od 23 nokauta koji je trajao od 2008. do 2017. godine, on drži najveći odnos nokauta i pobede-89,7%-u istoriji šampiona u srednjoj kategoriji.

Džastin Gaetje

Kada pogledate lice ovog momka, rođenog 1988. godine prvo bi pomislili da je diplomirani student filološkog ili barem filozofskog fakulteta. 

Međutim, ovaj momak je bivši UFC šampion u lakoj kategoriji. 

Foto: InstagramPrintscreen

 

Ovaj Američki profesionalni borac trenutno se takmiči u lakoj kategoriji UFC-a. 

On je bivši privremeni UFC šampion u lakoj kategoriji.

Od 9. avgusta 2021. on je na 15. mestu UFC-ove rang liste, a 25. januara 2021. bio je 2 na UFC rang listi u lakoj kategoriji.

Ovaj naizgled nežni momak tvrdi da je počeo da se bavi rvanjem od četvrte godine života. Bio je dvostruki prvak države Arizone kao rvač u srednjoj školi Saford, i sveamerički NCAA za vreme dok je bio na Univerzitetu Severni Kolorado.

Gaetje retko traži je pre svega poznat po svom agresivnom stilu borbe. Završio je 19 od 22 pobede nokautom ili tehničkim nokautom, a u svojih osam borbi u UFC -u dobio je pet nagrada "Fight of the Night" i četiri "Performance of the Night".

Pedi Pimblet

Teško je u ovoj listi izostaviti i britanskog borca Pedija Pimbleta  koji je UFC borac u mešovitoj borilačkoj disciplini.

Foto: InstagramPrintscreen

 

Pedi je rođen u Liverpulu 1. marta 1995 godine i takođe je poznat i kao "Paddi The Baddi".

Kao profesionalni MMA borac, Paddi je postavio Pro MMA rekord od 16-3-0 (pobeda-poraz-nerešeno).

Anderson Silva

"Zeznuli" bi ste se ako bi ste se zakačili i sa Andersonom Silvom, koji je po brazilsko-američkog porekla. 

Republika

Foto: Printskrin

 

 

Silva je umetnik mešovitih borilačkih veština i bokser. On je bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji i drži rekord za najdužu vladavinu titule u istoriji UFC -a od 2.457 dana.

Ovo je počelo 2006. godine, a završilo 2013. i uključivalo je UFC -ovih rekordnih 16 uzastopnih pobeda u tom rasponu. 

Predsednik UFC -a i brojni stručnjaci mješovitih borilačkih vještina (MMA) nazvali su Silvu jednim od najvećih boraca svih vremena.

Šon O'Mali


O'Mali je momak rođen 1994. godine koji je svoj promotivni debi u UFC-u imao protiv Terrona Varea 1. decembra 2017. kada je pobedio u jednoglasnom odlukom.

Vrlo nezgodan "klinac", nema šta. 

Foto: InstagramPrintscreen

 

Podatak koji govori o tome kakav potencijal imam ovaj mladi borac u UFC-u je i broj pobeda. 

Naime, Šon od 14 borbi ima samo jedan poraz dok je čak 10 pobeda izbojevao nokautom.  

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading