BOKS SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Marčeta najavljuje dobre rezultate srpskih boraca na SP u Beogradu

Autor:

Sport

08.10.2021

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nešto više od dve nedelje ostalo je do početka SP u boksu, koje će se održati u Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra.

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Mane Marčeta

Srpski bokseri se ozbiljno spremaju za početak Svetskog prvenstva, a ambicije su najviše.

Trener naše reprezentacije Mane Marčeta je za portal "Republika" izjavio da je cilj osvajanje makar jedne medalje na SP u Beogradu.

- Imamo još 14 dana završnih priprema, pa se selimo u "Arenu". Nestrpljivo očekujemo početak takmičenja. Nadam se da možemo do medalje. Ovo je prvo SP u Beogradu posle 43 godine. Ne verujem da ćemo imati uspeha kao tada, kada smo osvojili šest srebrnih i jednu bronzanu medalju. Sada se nadam barem jednoj, ali vrednoj medalji. 

Marčeta je otkrio da svi naši reprezentativci imaju šanse za osvajanje odličja u Beogradu.

- Svi imaju šanse, ne bih da favorizujem nikoga. Jedna medalja bi bila dovoljna za nas, ali imaju svi šansu. Igranje pred domaćom publikom biće dodatno gorivo za njih. 

Selektor smatra da je SP u Beogradu od velike važnosti za naš boks i čitavu Srbiju.

- Poslednje četiri godine boks se dosta promenio u Srbiji. Nadam se da će se boks vratiti na ono mesto koje je bio pre, kada je bio drugi sport u Jugoslaviji. Jako malo treba da boks postane jedan od vodećih sportova u Srbiji. 

U Beograd će stići veliki broj legendi ovog sporta.

- Velika promocija za svetski boks. Mi imamo naše legende koje će takođe biti tu. To je veliki uspeh za nas i veliki uspeh za boks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading