Uspešno završen 54. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

Autor:

Sport

26.09.2021

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i "AMS Osiguranje" a.d.o, za vikend je uspešno održan 54. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

Republika

Foto: AMSS

 

Međunarodno takmičenje je svečano otvoreno ceremonijalnim startom u petak, na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, dok su u nedelju, nakon dva dana uzbudljivih vožnji, dodeljene nagrade najboljima. Ove godine Srbija reli okupio je 49 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske i Turske.

Posle dva dana vožnje na zahtevnim stazama Goča i Kopaonika i ukupno 11 brzinskih ispita, prvo mesto u generalnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Bugarske koju su činili vozač Miroslav Angelov i suvozač Georgi Gadzhev.

Republika

Foto: AMSS

 

Drugo mesto je zauzela je posada iz Bugarske koju su činili Plamen Staykov i Kafi Kadir, a na trećem mestu na ovogodišnjem reliju završila je posada iz Turske koju su činili Mustafa Cakal i Ozgur Akdag.

I ovoga puta je potvrđeno da Srbija reli, takmičenje duge tradicije, koje se boduje za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske, iz sezone u sezonu dobija na značaju – šireći uticaj na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji.

Republika

Foto: Luka Kulundžić

 

Daleke 1967. godine održan je prvi „YU reli“. AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime –„Srbija reli“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading