MLADI SRBIN BRILJIRAO NA TRCI F4 U VALENSIJI: Filip Jenić na postolju na prvenstvu Španije!

Autor: Republika

Sport

25.09.2021

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ima vozača za ponos i budućnost. Reč je o mladom Filipu Jeniću (15), koji je napravio istorijski rezultat i našao se na podijumu posle trke Formule 4 u Valensiji.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Filip Jenić

Filip je na otvorenom prvenstvu Španije zauzeo treće mesto i nagovestio da ga očekuje blistava karijera. Ništa, naravno, ne bi bilo moguće da nije imao podršku sponzora u vidu domaćih kompanija, ali i porodice i prijatelja.

- Zahvalio bih se timu, mojoj porodici, prijateljima i sponzorima na podršci - istakao je Jenić, a potom opisao ose}aj s pobedničkog postolja:

- Bilo je to veličanstveno iskustvo i osećaj kad sam zajedno s našom trobojkom stao na stepenik podijuma u Valensiji.

Naredna trka voziće se tako|e u Španiji na stazi u Herezu i biće to novo iskustvo za mladog Jenića, koji zbog koronavirusa nije bio u mogućnosti da isproba narednu stazu.

- Sada sledi trka u Herezu, staza na kojoj nisam vozio jer sam za vreme testova imao KOVID-19, ali sam siguran da će ovaj rezultat meni i timu dati vetar u le|a potreban da nadoknadimo zaostatak. Zahvalio bih se timu, mojoj porodici, prijateljima i sponzorima na podršci - izjavio je Jenić, prvi Srbin koji je seo u bolid Formule 4.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading