IGRAO SAM U ZVEZDI, A ONDA SAM PUCAO NA SRBE U RATU: Šokantna ispovest HRVATA - Opet bih uzeo PUŠKU!

Autor: Republika

Sport

24.09.2021

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Hrvatske Ivica Tucak je u podkastu "Inkubator" govorio o periodu karijere u Crvenoj zvezdi, prekinutom ratom u Hrvatskoj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Selektori Srbije i Hrvatske - Dejan Savić i Ivica Tucak

Tucak je u najgledanijem hrvatskom podkastu govorio o periodu u Beogradu, gde je branio boje Crvene zvezde: 

- Ja sam potpisao ugovor za Zvezdu pred rat, na poziv trenera Nikole Stamenića koji me je trenirao u reprezentaciji Jugoslavije. Tada je Zvezda pokušala, a kasnije je i uspela da napravi velik tim. Otišao sam na njegov poziv, sa željom da napravim napredak u karijeri, međutim, rat je to sve prekinuo - rekao je Tucak i dodao:

- Nakon godinu dana, u maju te 1991. godine, pokupio sam se i iz Beograda se vratio u Šibenik. Bio sam u Šibeniku tokom leta, kratko otišao da igram u Švajcarskoj, vratio se i tad više nije bilo izbora sem uzeti pušku u ruke i učestvovati u ratu. Ako me pitate, ponosan sam i na jednu i na drugu epizodu. Zvezda nije bila moja ljubav, niti ja navijam za Zvezdu, ali je to tad bio iskorak u mojoj karijeri. Bilo mi je divno tada, bila je to dobra ekipa i divno sam se osećao u Beogradu. Ali, ponavljam, čim su počele te lude godine raskinuo sam sjajan četvorogodišnji ugovor.

Istakao je Tucak da su svi ti igrači i dalje njegovi prijatelji, ali i da bi isto ponovio kada bi rat ponovo počeo.

- Svi ti igrači su i dan danas moji prijatelji. Viktor Jelenić sa kojim sam igrao tada u Zvezdi je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, mi idemo zajedno na večere jer mi je on veliki prijatelj - rekao je Tucak, a potom nastavio:- Ono što je bitno... Ja sam živeo u Šibeniku, koji je bio pod opsadom i bombama. Ideš na trening u zatvoreni bazen, pa si sutra u skloništu... Bilo je teško trpeti. Da se sutra opet desi tako nešto, ja bih opet uzeo pušku i branio svoj dom i svoj grad! Rekao sam, postoji razlika između napadanja bilo koga i odbrane nečeg što je tvoje. Napadati nikad u životu, braniti uvek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan Živanović

25.09.2021 11:51

Ovi hrvati kad pričaju, čovek bi pomislio da je ta JNA napala neku zemlju na drugom kraju planete. Neverovatmo.