ATANASIJEVIĆ UTUČEN: Povratak bez medalje je NAŠA REALNOST!

Autor: Republika

Sport

20.09.2021

16:06

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević osvrnuo se na četvrto mesto na Evropskom prvenstvu.

Screenshot/RTS

Aleksandar Atanasijević

Srbija nije odbranila evropsko zlato, nije se vratila ni sa medaljom. Novi evropski šampion Italija je bila bolja u polufinalu, a dvostruki svetski prvak Poljska u meču za bornzu:

- Sigurno da nam nije lako i da osećaj nije sjajan kad se u Srbiju vratiš bez medalje, koja je bila primarni cilj. Moramo da budemo realni i svesni da je u ovom trenutku ovo naš maksimum. Bilo je tamo ekipa koje su bile dosta bolje od nas, eto i ta Italija koja je najveće iznenađenje. Ostaje nam da idemo dalje, da u klupskim sezonama podignemo formu i da sledeće godine dođemo spremniji za reprezentativne obaveze - rekao je Atanasijević po povratku u Beograd.

Na pitanje šta je to nedostajalo kako bi se reprezentacija okitila jednom od medalja, 30-godišnji korektor je odgovorio:

- Nedostajalo je dosta toga. Izgubili smo u grupi od Poljaka jedan jako bitan meč. Kasnije smo odigrali lošu utakmicu protiv Turske, posle u polufinalu i meču za treće mesto nismo bili na našem nivou. Nismo bili na istom nivou kao pre dve godine, kada smo zaista igrali srcem. Ostaje taj žal, možda smo mogli više. Ali zaista smo dali sve što smo imali i ovo je trenutno, ponoviću, naš maksimum.

Turnir je trajao dosta dugo, pa je između grupne i nokaut faze Srbija imala četiri dana pauze, a onda između četvrtfinala i polufinala još tri.

- Tako je bilo i drugima. Imali smo dobar put, otvoren do finala. Možda smo se mi opustili previše i potcenili Italiju. Znamo dobro te momke, znamo da smo individualno bili jači. Ali videli smo kako su oni odigrali i finale kasnije, potpuno su zasluženo osvojili titulu.

Podmlađeni tim Italije je u finalu pobedio Sloveniju posle pet setova borbe.

- Znali smo mi da su oni ekipa koja može da iznenadi. Igrali su sjajno od prvog do poslednjeg trenutka. Ekipno neverovatno. Kao što smo mi bili iznenađenje pre dve godine, tako su oni sada. Igrači su koji pojedinačno možda nisu sam svetski vrh, ali su kao tim bili neverovatni, sa novim trenerom De Đorđijem koji je to napravio. Totalno zasluženi. Đaneli je bio fantastičan, Mikjeleto ima samo 19 godina, obećava najviše na svetskom nivou - zaključio je Atanasijević.

Komentari (0)

Loading