ITALIJA JE ŠAMPION EVROPE: Dželat Srbije presudio i Slovencima posle drame u pet setova!

Autor:

Sport

19.09.2021

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Italije je šampion Evrope u odbojci, pošto je u finalu Evropskog prvenstva savladala selekciju Slovenije posle drame u pet setova (25:22, 20:25, 25:20, 20:25, 11:15).

Republika

Foto: CEV Euro Volley

Finale Evropskog prvenstva Slovenija - Italija

Italijani, koji su polufinalu bili bolji od selekcije Srbije sa 3:1, dok su Slovenci neočekivano izbacili domaćina Poljsku.

Slovenija je lako osvojila prvi set i povela u finalu, da bi Italija uzvratila i bez problema osvojila drugi set za izjednačenje.

Slovenci su imali 20:17 u trećem setu i dozvolili Italijanima da se vrate na 20:20, ali Slovenija pravi seriju od 5:0 i osvaja treći set.

Vodili su na startu četvrtog, ali od rezultata 13:12 Italija osvaja pet vezanih poena i preokreće na 13:17. Rutinski su održali pet poena prednosti i odveli meč u odlučujući set.

Uspeli su Slovenci da stignu na startu odlučujućeg seta do 3:0, a Italijani su preokrenuli. Kada su došli do 10:7, nije bilo povratka za Sloveniju.

Italijanima je ovo sedmo evropsko zlato, dok su Slovenci po treći put poraženi u finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading