KOVAČ OTKRIO KLJUČNE MOMENTE PORAZA: Srbija je sada sama protiv svih!

Autor:

Sport

19.09.2021

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška seniorska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale prvenstva Evrope koje se održava u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji. Italija je sinoć, u drugoj polufinalnoj utakmici u dvorani Spodek u Katovicama, bila bolja od Srbije sa 3:1, po setovima 29:27, 25:22, 23:25 i 25:18, posle 124 minuta igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pred Srbijom je borba za medalju

Selektor reprezentacije Srbije, Slobodan Kovač istakao je najslabije tačke naše selekcije u ovom polufinalu. 

- Sigurno da je prvi set završen u našu korist verovatno bismo drugačije pričali, ali ova mlada ekipa je više od nas želela tu pobedu i mislim da su igrali stvarno dobro. Za razliku od nas koji smo igrali samo na trenutke. Umesto da krenemo četvrti set mnogo pozitivnije mi smo krenuli sa 5:0 za protivnika i priča je završena - istakao je Kovač nakon meča selektor Slobodan Kovač. 

Kovač takođe smatra i da je tim mogao da igra i mnogo bolje, ali da se sada mora okrenuti narednom meču.

- Šteta, šteta mislim da smo mogli da igramo bolje kao tim. Ne znam da li nismo jer nam protivnik nije dozvolio, ali komplimenti za Italiju, za ovu mladu Italiju. Mi moramo da budemo jaki u glavi i spremni za sledeću utakmicu. 

Pred Srbijom je sada velika borba, jer protiv našeg tima neće biti samo rivali već i cela hala.

- Nije dobro što je to ovako, ali opet mora da se igra. Danas je u igri bilo finale, ali sutra mora da bude mnogo velika borba sa domaćinom i punom dvoranom. Oni će biti umorni od tih pet setova, bićemo i mi umorni, ali mislim da treba da preovlada volja, želja, za osvajanjem medalje - zaključuje Kovač. 

Srbija će za treće mesto igrati sa dimaćinom prvenstva - Poljskom u nedelju od 17.30 časova, dok će se finale između Slovenije i Italije odigrati od 21.00 čas.

Slovenija i Italija su prolazom u finale obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading