SRBIJA OD SJAJA DO OČAJA I NAZAD: Turci PALI u taj-brejku za četvrtfinale Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

12.09.2021

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Republika

Foto: CEV

Reprezentativci Srbije

Srbija je savladala Tursku, posle velike borbe, rezultatom 3:2, a sve je rešeno sjajnom igrom naših momaka u taj-brejku. Srbija ga je dobila sa 15:12, a duel je obilovao preokretima.

Orlovi će se za polufinale boriti sa selekcijom Holandije.

Početak susreta nikako nije ukazivao na dramu. Srbija je rutinskom igrom ubedljivo osvojila prvi set sa svega 18 izgubljenih poena.

Naši momci su držali visok nivo igre i u drugom periodu, vodili su sa 19:16, ali je onda usledio preokret. Turci su stigli do dve set lopte na 24:22, materijalizovali su prvu za poravnanje (1:1).

Praktično identičan tok imao je treći interval igre. Srbija je ponovo vodila 19:16, i još jednom ispustila razliku u finišu. Očigledno je bilo u tim momentima da su izabranici selektora Kovača pod velikim pritiskom, a rival je sa 25:22 to iskoristio za preokret.

Četvrti set je imao drugačiji ishod. Iako je bilo neizvesnosti, Srbija je konstantno čuvala prednost, nakon greške rivala (prelaz) povela je sa 22:19, potom i 24:20, pa je bilo jasno da će odluka o četvrtfinalisti pasti u taj-brejku.

Peti set je bolje otvorila naša reprezentacija. Srbija je prva došla do 6:4, pa i 7:5, a potom i do ogromnih plus četiri - 9:5. Ipak, Turska je tada napravila niz od tri poena, uspela je da smanji rezultat, nakon čega je usledio tajm-aut selektora Kovača. Seriju protivnika prekinuo je Luburić sa dva poena u nizu, nakon čega je pitanje četvrtfinaliste praktično bilo rešeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading