SRBIJA PRVOPLASIRANA: Lako sa Portugalcima za vrh tabele!

Autor: Republika

Sport

06.09.2021

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Portugal 3:1 u setovima (25:15, 25:21, 22:25, 25:17) ostvarivši treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Republika

Foto: eurovolley.cev.eu

Odbojkaši Srbije opravdali ulogu favorita protiv Portugala

Aktuelni evropski šampion opravdali su ulogu favorita protiv Portugala.

Treća pobeda srpskih odbojkaša u četiri meča, uz jedini poraz od svetskog prvaka Poljske.

Posle laganog prvog seta, izabranici Slobodana Kovača su morali da budu na vrhuncu koncentracije u drugom setu. Od izjednačenja 12:12, Srbija pravi distancu i sigurno završava set.

Portugalci koriste pad naših odbojkaša da smanje zaostatak na 2:1 u setovima. Da ne dođe do taj-brejka doprinelo je maskimalno ozbiljno izdanje Srbije u četvrtom setu u kom je meč u "Tauron Areni" u Krakovu i okončan.

Srbija posle četiri meča ima 10 bodova ii privremeno je na prvom mestu grupe A, jer se čeka rezultat prvoplasirane i stoprocentne Poljske protiv značajno slabije Belgije.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Valja istaći da je Kovač na ovom meču odmarao naše glavne poentere Uroša Kovačevića i Aleksandra Atanasijevića. Raspoloženi su bili Dražen Luburić sa 20, Pavle Perić sa 15 i Marko Ivović sa 13 poena.

Kod Portugalaca su se najviše istakli Luka Gašpar sa 13 i Martins sa 12 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading