PARIZ JE BLIZU: Zlatna odbojkašica odlaže penziju - da odbranimo tron, pa u nove pobede!

Autor:

Sport

23.08.2021

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije su silovito krenule u odbranu evropskog zlata u Beogradu, tačnije u pohod po treće u nizu!

Republika

Foto: Starsport

Odbojkašice Srbije

Ostvarene su tri ubedljive pobede u grupi, a jedna od glavnih uzdanica selektora Zorana Terzića na putu ka tronu je iskusna srednja blokerka Milena Rašić (30).

Zna sagovornica Srpskog telegrafa kako se osvajaju trofeji, kojih ima pregršt u kolekciji, poslednja je bronza sa Olimpijskih igara u Tokiju, ali ističe da sa saigračicama mora još jednom da obraduje naciju, i to na domaćem terenu, jer je Beograd domaćin jedne grupe i završnice Evropskog prvenstva, a naš tim je već u osmini finala.

VELIKA PODRŠKA

- Znamo da smo favoriti na ovom turniru, želimo da odbranimo trofej iz 2019. Uradićemo sve, uzećemo zlato. Međutim, nije nimalo lako takmičiti se na dva velika turnira u tako kratkom vremenu. Nisu prošle ni dve nedelje od osvajanja bronze u Tokiju, borimo se za novo odličje - kazala je Rašićeva i dodala da motivaciju i snagu crpe iz velike podrške domaćih navijača u Areni.

Republika

Foto: Starsport

 

- Posle skoro godinu dana igramo pred navijačima i zbog toga sam veoma srećna. Dodatno me je raduje što igramo pred domaćom publikom u našoj zemlji i što je Arena poprilično popunjena. Mnogo mi znači i što najmiliji, porodica i prijatelji, mogu da budu u hali i da me bodre. Oni su moja najveća podrška i to mi je još dodatni motiv za uspeh - objasnila je Rašićeva.

PRVI U GRUPI

Srpske odbojkašice su dosad savladale Bosnu i Hercegovinu, Francusku i Belgiju, a naredni protivnik našim devojkama u Grupi A biće sutra (20.00, RTS 1) reprezentacija Azerbejdžana.

- Nakon pobeda u prethodna tri meča verujem da ćemo slaviti i u današnjem. Naš cilj je da zauzmemo prvo mesto u Grupi A da bismo imali lakše protivnike u nastavku takmičenja i verujem da ćemo to i uspeti. Zasad smo na dobrom putu i verujem da će tako ostati i da ćemo uspeti da ispunimo ono što smo zacrtali - zaključila je Rašićeva.

Možda ne odem u penziju, videćemo posle EP

Iako je Milena pre Olimpijskih igara najavila da će joj Evropsko prvenstvo biti poslednje u nacionalnom dresu, sada je ostavila mogućnost da zaigra i na Igrama u Parizu 2024.

- Ne bih sad o kraju karijere. Trenutno sam veoma fokusirana na takmičenje koje je u toku. Nakon Evropskog prvenstva ću odlučiti šta ću i kako dalje. Videću da li ću završiti karijeru ili postoji šanse da ostanem do Pariza - rekla je Rašićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading