"Ruđerovci" ispratili srpske paraolimpijce na Olimpijske igre u Tokiju

Autor:

Sport

20.08.2021

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici škole „Ruđer Bošković“ ispratili su naše paraolimpijce na Olimpijske igre u Tokiju u petak 20.8. na aerodromu „Nikola Tesla“.

Republika

Foto: Promo

Ispraćaj paraolimpijaca

Škola „Ruđer Bošković“ je više od jedne decenije  partner Paraolimpijskog komiteta Srbije u realizaciji programa „Paraolimpijski školski dan“ čije je standarde definisao Međunarodni paraolimpijski komitet.

Sprovođenjem ovog programa zajedno smo ostvarili izuzetne rezultate koji su odlično ocenjeni od strane Međunarodnog paraolimpijskog komiteta i na taj način pružili podršku razvoju paraolimpijskog sporta u Republici Srbiji.

Foto: Promo

 

Cilj manifestacije „Paraolimpijski školski dan – Hrabri ne spuštaju glavu” je upoznavanje dece sa paraolimpijskim sportom uz druženje i zabavu i sportske aktivnosti.

„Paraolimpijski školski dan“ je deo tradicionalne humanitarne manifestacije ,,Humanost na delu u dečijem odelu” koja se održava svake godine u školi „Ruđer Bošković” zajedno sa predstavnicima Paraolimpijskog komiteta koji svojim prisustvom i učešćem daju veliki doprinos u podizanju svesti.

Foto: Promo

 

Na terenima se organizuju sportske aktivnosti i kreativne radionice a centralno mesto pripada aukcijskoj prodaji rukotvorina naših đaka koja ima za cilj da sakupljenim sredstvima pomogne ustanovama i pojedincijma kojima je pomoć neophodna.

Uvereni smo da naše sportiste i ove godine kao i prethodnih očekuju veliki uspesi, a đaci i ceo kolektiv naše škole će im biti podrška i najvatreniji navijači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading