PATRIJHARH PORFIRIJE SE POHVALIO NA INSTAGRAMU: Vaterpolisti Srbije čuli njegove reči o požarima u Grčkoj i odlučili da POMOGNU!

Autor:

Sport

20.08.2021

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirje uputio je po izbijanju brojnih požara u Grčkoj apel da se, koliko ko može, pomogne bratskom narodu u nevolji. Taj poziv čuli su i vaterpolo reprezentativci Srbije.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Patrijarh Porfirije

S blagoslovom patrijarha, u hramovima SPC prikupljala su se sredstva za pomoć požarima ugroženim grčkim područjima, a danas su naši "zlatni delfini", dvostruki osvajači najsjajnije olimpijske medalje, rešili da se i sami pridruže ovoj akciji ljudskosti.

Naime, patrijarh srpski primio je u Patrijaršiji u Beogradu kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije Filipa Filipovića, koji mu je uručio veliki prilog saigrača za pomoć gradovima u Grčkoj, koji su stradali u požarima.

- Danas mi je Filip Filipović, kapiten olimpijskih šampiona, vaterpolo reprezentacije Srbije, uručio izdašan prilog svojih saigrača, namenjen pomoći grčkim gradovima stradalim u katastrofalnim požarima. Šampioni u sportu su i šampioni čovekoljublja - naveo je patrijarh srpski na svom nalogu na Instagramu.

Na toj društvenoj mreži, poglavar Srpske pravoslavne crkve ima nalog od 10. avgusta, i za ovih deset dana već je počelo da ga prati 38,8 hiljada ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading