ZATVARANJE U VELIKOM STILU: Specijalni gosti Sportskih igara mladih ČEFERIN, FIGO, MIJATOVIĆ,...

Autor: Republika

Sport

18.08.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodno finale Sportskih igara mladih počelo je u Splitu, a spektakularna ceremonija zatvaranja i proslavala velikog jubileja, 25. rođendana Igara, održaće se u petak u prisustvu brojnih zvanica među kojima su i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, nekada svetske zvezde fudbala Luis Figo, Predrag Mijatović, Dario Srna, ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i mnogi drugi.

Republika

Foto: Sportske igre mladih

Fudbalske zvezde će gledati mlade talente na Sportskim igrama mladih

Školarci iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske prvi dan boravka u Splitu iskoristili su za upoznavanje i druženje, dok je drugi dan bio rezervisan za kupanje na predivnim plažama ovog primorskog grada, u skladu sa parolom "Zajedno kao jedan tim" koja kruži regionom. Mališani će se tokom srede i četvrtka takmičiti u 10 sportova – atletika, odbojka, tradicionalni turnir Coca Cola kup u malom fudbalu, odbojka na pesku, basket 3X3, između dve vatre, rukomet, tenis, stoni tenis i šah, dok je petak, prema najavama organizatora.

Republika

Foto: Sportske igre mladih

I devojčice će pokazati fudbalsko znanje

Dan za pamćenje sa spektakularnom završnicom Igara, a specijalni gost iz Srbije, biće i muzičar Sergej Ćetković. 

Republika

Foto: Sportske igre mladih

Mladi šampioni

Na Trgu Prokurativa od 20 sati održaće se revijalna fudbalska utakmica. U jednom timu biće dečaci učesnici iz sve tri države, dok će  drugu ekipu činiti Aleksandar Čeferin (predsednik UEFA) i nekadašnje zvezde svetskog fudbala Predrag Mijatović, Luis Figo, Maksvel Andrade, Fernando Jero, Zvonimir Boban, Darijo Srna i drugi poznati. Utakmicu će suditi čuveni italijanski sudija Roberto Roseti, sada prvi čovek Sudijske komisije UEFA. 

Republika

Foto: Sportske igre mladih

Stoni tenis na SIM

Prethodno, od 17.45 održaće se svečana proslava 25 godina od osnivanja Igara, na kojoj će biti prikazan i film o velikom jubileju najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi. A slede i dešavanja na polularnoj Rivi uz veliki vatromet uz muzičko scenski program i dodelu priznanja.

Republika

Foto: Sportske igre mladih

Teniseri i teniserke sa maskotom

Ove godine u Srbiji Dunav osiguranje Sportske igre mladih održane osmu godinu za redom, uz veliku pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prijatelja i sponzora. Parola Igre su zakon, spojila je region.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading