GAK VATERPOLISTIMA: Kapa dole majstori, imali ste se rašta i spremati!

Autor:

Sport

12.08.2021

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavko Gak, član glavnog odbora srpske napredne stranke prokomentarisao je danas u svom saopštenju izjavu bivšeg vaterpoliste a danas aktuelnog predsednika Odbora Narodne stranke za sport Danila Ikodinovića.

Republika

Foto: Tanjug

Slavko Gak

Podsećamo se, Ikodinović je izjavio da vaterpolisti moraju da idu na pripreme u druge države.

Odgovor Slavka Gaka vam prenosimo u celosti: 

- Zna Ikodinović odlično šta to za vaterpolo znači. Zna i koliko je nisko politizovati ogroman nacionalni i svetski uspeh naših vaterpolista a oni to nikako nisu zaslužili.

Aktuelna funkcija izgleda je uticala na nekadašnja iskustva pa sećanje izostaje. Gde se i zašto Ikodinović pripremao za važna takmičenja? Samo u Srbiji? Ili svi sportisti, pa i vaterpolisti idu i na druge lokacije u drugim državama iz različitih razloga a sportski stručnjaci znaju to itekako da procene u zavisnosti od sporta.

Pitao se nedavno Ikodinović, pre ovih medalja, i odakle novac koji se ulaže u vaterpolo klubove.

Danas kada je svima jasno kolika je podrška države sportu, rodilo se novo pitanje – gde se pripremaju vaterpolisti za uspehe koje nižu za našu zemlju. Za mene ove lažne dileme otvaraju zapravo sasvim treće pitanje – zašto neki ne žele da priznaju razliku u odnosu prema zlatnim srpskim vaterpolistima iz vremena kada im se za period od 2008. do 2012. dugovalo 1,3 miliona evra za neisplaćene premije za osvojene medalje na velikim evropskim i svetskim takmičenjima. Upravo tada je Vuk Jeremić koji sada pljuje po ulaganjima u sport bio u vrhu srpske vlasti a za sport pa ni vaterpoliste se nije puno interesovao. Ovu najveću nepravdu u srpskom sportu je 2018. godine ispravio predsednik Srbije Aleksandar Vučić isplatom dugovanja vaterpolistima.

Danas je tako nešto nezamislivo jer su to zlato osvojili za Srbiju iz 2021. godine. Ima li veće sramote za jednu državu od toga da duguje šampionima? Pre dve godine uplaćena je i pomoć srpskim vaterpolo klubovima u iznosu od 1,2 miliona evra za učešće na evropskim i regionalnim takmičenjima.

Tako se pomaže srpskim sportistima, tako se podržavaju klubovi, tako se iskazuje zahvalnost najtrofejnijoj i najboljoj generaciji naših vaterpolista koja nas je učinila ovoliko ponosnim.

Zato kapa dole majstori, gde god da ste se pripremali. Imali ste se rašta i spremati - istakao je Slavko Gak, član Glavnog odbora SNS-a

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading