POSETILI SMO ŠAMPIONSKI DOM PIJETLOVIĆA! Roditelji Duška i Gojka: Čuvamo unuke dok deca BERU ZLATA! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

10.08.2021

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo mi je važno da Gojko i Duško nauče da plivaju, a oni osvojiše sve moguće medalje, kaže Jovan, ponosni otac olimpijskih prvaka

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ;Glas Srpske/V. Stojković

 

Trijumf vaterpolista Srbije nad Grčkom (13:10) u finalu Olimpijskih igara u Tokiju označio je kraj verovatno najbolje generacije dosad u tom vodenom sportu.

Važni članovi sedmorice veličanstvenih koje više nećemo gledati u bazenu sa kapicom "delfina" jer idu u reprezentativnu penziju su braća Gojko (38) i Duško Pijetlović (36), čije je roditelje Srpski telegraf posetio dan nakon osvojenog zlata.

Jovan i Mira Pijetlović ugostili su nas u porodičnoj kući u novosadskom naselju Klisa, gde su odgajili fenomenalnog golmana i centra.

Glava kuće već je u penziji, a uskoro će radnu karijeru okončati i njegova lepša polovina, koje smo zatekli dok ponosno čuvaju unuke. Gojkov sin Jovan (11) i ćerka Mia (8), te Duškovi naslednici Petar (7) i Stefan (3) uživaju kod bake i deke, svesni da su im roditelji heroji nacije.

SKROMNI LJUDI

- Eto, mi čuvamo naše zlatne unuke, dok nam sinovi osvajaju iste take medalje po belom svetu. Svima nam je potaman. Skromni smo ljudi, ali nas zaista skoro svugde prepoznaju po Novom Sadu i čestitaju na novom zlatu Gojka i Duška. Kada su nam sinovi bili mali, samo sam hteo da nauče da plivaju i izrastu u dobre ljude. Oni ispade da su nadmašili sva moja očekivanja i osvojiše sve moguće medalje - kroz osmeh nam kaže Jovan, dok nam Mira pokazuje preko 60 odličja, koje su im sinovi osvojili od detinjstva.

- Ovde u Novom Sadu je samo deo tih trofeja i odličja, a ostalih oko 250 je kod njih u Beogradu. Mi mahom čuvamo medalje iz mlađih kategorija - kaže presrećna majka i podseća se setno 2002:

- Uh, kako mi je bilo teško jer su mi sinovi od 19, odnosno 17 godina otišli u Beograd zbog vaterpola. Znala sam da više nikada nećemo živeti zajedno.

SVI PREKO DRINE

Porodica Pijetlović korene vuče iz Pecke kod Mrkonjić Grada, odakle je Jovan, a baš tamo porodica voli da provodi ovakve tople dane. Zbog reprezentativnih obaveza, Gojko i Duško su leti uglavnom bili s nacionalnim timom, pa je tata Jovan možda i najsrećniji što će sada i oni moći da im se pridruže na imanju preko Drine.

- Da samo znate kakav je to raj na zemlji i mir božji. Milina baš, netaknuta priroda. Nema više priprema s reprezentacijom, pa ćemo da se opustimo i s dečicom - zaključuje radosni deka i srećni otac.

 

Klinci na vaterpolo, odbojku i boks

Jovan Pijetlović trenira vaterpolo u Partizanu i, za razliku od oca Gojka, igra centra, baš kao stric Duško. Njegova sestra Mia se bavi odbojkom u Dinamiku, dok Duškov stariji sin Petar planira da se bavi boksom, a usputno vaterpolom. Prava sportska porodica budućih šampiona.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading