PROSLAVILI SMO ZLATO SA JOVANINOM PORODICOM: VEROVALI SMO DA ĆE UZETI MEDALJU

Autor:

Sport

06.08.2021

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf u toku dana je bio u domu naše karatistkinje koja je osvojila najsjajnije odličje u Tokiju, a dočekala nas je muzika, ručak i zdravica rakijom.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Ponosna sestra.

Joko, naše zlatno oko! Srpska karatistkinja Jovana Preković (25) osvojila je istorijsku zlatnu medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama.

Ona je u velikom finalu savladala Kineskinju Šjaojan Jin (0:0) u kategoriji do 61 kilograma, i to odlukom sudija.

Odmah nakon osvojenog odličja ekipa Srpskog telegrafa uputila se u Jovanino rodno selo Misača, pored Aranđelovca, da bi prvo čestitala, a potom proslavila odličje s njenom porodicom.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Dočekala su nas roditelji i sestra, pozvali nas na ručak, počastili rakijom, a usledila je i zdravica naše novinarke sa sestrom. Prijatelji su u trenutku našeg dolaska počeli da se okupljaju, kao i rodbina, a u jednoj sobi postavljen je sto za ručak.

Tu je i muzika, očekuje se i uživo svirka, a svuda po kolima i kući su okačene srpske zastave.

- Veoma sam emotivno podnela sve ovo, ona je, verujem, bila mnogo hladnija od nas. Ona je veoma fokusirana i ne dozvoljava da je nešto skrene sa puta. Mi smo ovde umirali za svaku borbu, a ona je bila uvek pribrana. Pre mečeva je nismo uznemiravali, samo smo je nazvali posle da joj pokažemo kako slavimo - kaže majka Snežana, a sestra Jelena je istakla da je Jovana njihov ponos:

- Ona je naš šampion i ponos i tek ćemo da slavimo. Ovo nije samo uspeh za nju, već i za Srbiju i sve nas. Biće joj priređen doček u Aranđelovcu, pa Skupština, ona je sve to zaslužila.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Zatim su usledile reči oca Miroslava:

- Presrećni smo i ponosni na Jovanu i njen uspeh. Ona je ponos našeg sela! Okupili smo se ovde da častimo, ovo tek prvi dan. Znali smo da će uzeti medalju, verovali smo.

Rođak Dragoslav je otkrio da su i potekle suze, prvi put nakon mnogo godina:

- Moram da priznam da nisam plakao kad mi je otac umro, ali sad kad je Jovana osvojila sam plakap. Pa zar jedno dete iz ovog malog sels da ode u Tokijo i osvoji medalju, ma ona je nas ponos. Uvek je bila dobro i vredno dete. Ne znam sta bih rekao, ovo je veliki uspeh

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading