Putin zna ko je izdejstvovao zabranu učešća Rusima na ZOI: NAŠI SPORTISTI SU ŽRTVE MENTALNOG BOLESNIKA!

Autor:

Sport

06.12.2017

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin oglasio se nakon što je Međunarodni olimpijski komitet zvanično objavio da će zabraniti ruskim sportistima učestvovanje na ZOI u Južnoj Koreji početkom naredne godine. Prvi čovek Rusije siguran je da je cela stvar od jednog čoveka "upitnog" mentalnog stanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin svestan da deo krivice leži i na Rusiji, ali da je sve plod igre stranaca

- Optužbe se zasnivaju se na svedočenju čoveka čije moralne i etičke vrednosti i mentalno stanje pokreću mnoga pitanja - jednostavno ništa drugo - dodao je on, aludirajući na bivšeg ruskog antidoping zvaničnika Grigorija Rodčenkova.

On je rekao da Rusija snosi jedan deo krivice u celoj priči, ali da su drugi na nepošten način iskoristili optužbe na račun države i nametnuli im zabranu takmičenja na Zimskoj olimpijadi u Pjongčangu. 

Najžalosnija stvar u celoj situaciji sa zabranom je u principu kolektivne odgovornosti, rekao je Putin, i dodao da se ona ne koristi u bilo kom pravnom sistemu u svetu.

Putin je rekao da država neće sprečavati sportiste koji budu poželeli da se takmiče na ZOI pod neutralnom zastavom.

- Mi, nesumnjivo, nećemo nametnuti bilo kakvu zabranu, nećemo ometati naše olimpijce da učestvuju, ako bilo koji od njih želi da učestvuje samostalno. Posvetili su celu svoju karijeru da bi bili spremni za nove početke. Za njih je to veoma važno. Zato mi, naravno, nikome ne zabranjujemo ništa, niti ćemo išta zabranjivati - naglasio je predsednik Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading