EPSKI LET DO ZLATA: Ivana Španović POKORILA Stokholm!

Autor:

Sport

04.07.2021

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana Španović je pobednica mitinga Dijamatnske lige u Stokholmu.

RepublikaFoto: Starsport
Ivana Španović

Ivana Španović je ostvarila najbolji rezultat sezone i skočila je 6.88 metara.

U odlučujućoj seriji u kojoj se nadmetala sa Malaikom Mihambo iz Nemačke i Marinom Bek-Romančuk iz Ukrajine, naša atletičarka se najbolje snašla. Ukrajinka je prestupila, dok je Nemica skočila "samo" 6,77 metara i završila na drugom mestu.

Ivana je posle prve runde stigla do prvog mesta skokom od 6.54 metra.Već posle prve runde skokova ugrabila je prvo mesto sa skokom dugim 6,54 metra.

U drugoj seriji je nešto dalje uspela da skoči Kadi Sanja iz Švedske (6,60 metara), kao i Polina Lukjanenkova iz Ukrajine (6,55 metara), dok je naša Ivana skočila identično kao u prvoj seriji.

Već u trećoj je Španović krenula da napreduje sa 6,72 metara, ali je imala nesreću da je Malaika Miambo tada skočila neverovatnih 7,02 metara i ugrabila prvo mesto. I Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine je tada skočila veoma dobrih 6,79 metara i "preskočila" Ivanu.

Ni to nije uplašilo našu damu, pa je u četvrtoj seriji ponovo izbila na drugo mesto skokom od 6,83 metara i počela je da diše za vratom prvoplasiranoj Nemici. U petoj je ipak prestupila, što nije mnogo zabolelo, pošto se plasirala u samu završnicu u koju ulaze prve tri takmičarke posle pet serija.

Na kraju je usledila već pomenuta završnica, u kojoj se Ivana odlično snašla u konkurenciji nemačke i ukrajinske atletičarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading