MIRIJEVCI NE ZABORAVLJAJU PREMINULOG DRUGARA: U nedelju počinje humanitarni turnir "Miloš Ristić"!

Autor:

Sport

02.07.2021

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U beogradskom naselju Mirijevo, 4. jula od 11 časova na terenu iza stare Crkve počinje humanitarni turnir "Miloš Ristić". Ovaj turnir igra se u čast momka koji je pre tri godine nesrećno izgubio život na planini Tari u 27. godini, a turnir organizuju njegovi drugovi iz Mirijeva i porodica.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Miloš Ristić (1991-2018)

Miloš Ristić je bio jedan od mladića koji je uvek bio nasmejan, a voleli su ga i mlađi i stariji, a njegova  iznenadna smrt ostavila je veliku prazninu na svakodnevni život u Mirijevu. Iako je preminuo pre tri godine, rane su još uvek sveže, što je u razgovoru za Republika.rs potvrdio i Sreten Dučić, jedan od njegovih najboljih drugara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Sreten i Miloš

- Miloš je bio jedan od mojih najboljih prijatelja, a vest o njegovoj smrti zadesila me je u trenutku kada sam putovao u Prijepolje da proslavim krsnu slavu. Mnogo mi nedostaje, jer je bio vrlo inteligentan, pošten i dobar drug - kaže Sreten, a potom i objašnjava da ih je spojila i ljubav prema Crvenoj zvezdi:

- Upoznali smo se na severu Marakane i gotovo deset godina išli na utakmice. Sećam se mnogih divnih priča dok se još putovalo vozovima. Zajedno smo radili, išli na utakmice, letovanja, pekli rakiju ispod Rudnika, išli na svadbe i mnogo toga.

USKORO OSNIVANJE HUMANITARNE ORGANIZACIJE MILOŠ RISTIĆ!

Sreten nam je na kraju otkrio i da će sav novac sa turnira otići u humanitarne svrhe, a takođe se osniva i humanitarna organizacija koja će nositi ime Miloš Ristić. 

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Grafit u Mirijevu posvećen Milošu Ristiću

- Sav prihod koji budemo prikupili želimo da damo u humanitarne svrhe za popravke bolnica, opremanje toaleta ili nekom od drugara sa tribine ukoliko bude bilo potrebno jer želimo da ovaj turnir i organizacija ostanu jedna prava sportsko-navijačka priča - zaključio je Sreten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading