VUČIĆ PRED SVETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Događaj od izuzetnog značaja!

Autor: Republika

Sport

01.07.2021

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boks u Srbiji nastavlja da ubrzano ide napred. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se ministrom sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom, predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim i članovima delegacije Svetske bokserke federacije, sa kojima je razmotrio najvažnija pitanja u vezi sa organizacijom Svetskog prvenstva u boksu koje će se održati u Beogradu ove godine.

RepublikaFoto: BSS
Delegacija kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Predsednik Vučić je zahvalio članovima Organizacionog odbora na velikom trudu koji su uložili ne samo u pripreme za samo prvenstvo, već i za jačanje vizure boksa i popularizaciju ovog sporta u regionu, budući da je boks u Srbiji i zemljama u okruženju dugo bio nepravedno zapostavljen. Predsednik je naglasio da je zato uložen veliki trud i mnogo entuzijazma u pogledu organizacije Svetskog prvenstva. Bokserski savez Srbije predstavljali su predsednik Nenad Borovčanin i direktorka preduzeća SP u boksu 2021. Antonina Bogićević.
 
- Ovo će biti događaj od izuzetnog značaja za našu zemlju. Biće to veliki povratak bokserske veštine na Balkan i u Istočnu Evropu - rekao je predsednik i naglasio da su veliki resursi usmereni ka tome da Svetsko prvenstvo u boksu bude spektakularan događaj koji će pomeriti granice ne samo u organizaciji, već i u broju gledalaca i ukupnom kvalitetu i nivou, kako po profilu takmičara, tako i po uslovima koji će sportistima biti obezbeđeni.
 
Vučić posebno istakao činjenicu da održavanje ovako velikog međunarodnog takmičenja ima izuzetan značaj i za podizanje svesti među mladim ljudima koji žele da se bave boksom i koji će imati priliku da vide neka od najpoznatijih svetskih imena ovog sporta. U tom kontekstu, istakao je predsednik, Svetsko prvenstvo u boksu će na najbolji način promovisati sportski način života i fer-pleja među mladim generacijama.

RepublikaFoto: BSS

 

Ministar sporta Ruske Federacije, Oleg Maticin, zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju u ovom događaju i dodao da je Srbija zemlja koja je poznata po vrhunskim sportistima, kao i po izuzetnoj organizaciji vrhunskih sportskih događaja. Ministar Maticin je posebno naglasio da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično poručio predsedniku Vučiću da će njegova zemlja pružiti svu neophodnu pomoć Srbiji u organizaciji Svetskog prvenstva.
 
- Sport je van politike, ali u ovom slučaju, sport je važan instrument politike mira i međusobnog povezivanja- poručio je ministar sporta RF Oleg Maticin.
RepublikaFoto: BSS

Članovi Organizacionog odbora (među njima su ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Tomislav Momirović, Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i drugi) razgovarali su i o infrastrukturnim, tehničkim i drugim pitanjima od značaja za organizaciju Svetskog prvenstva. SP u boksu održaće se u Areni od 26 oktobra do 6 novembra.


- Velika nam je čast što smo danas bili u ovako visokom društvu na Organizacionom komitetu. Hvala predsedniku Vučiću na podršci, on nam je vetar u leđa. O boksu se priča i o boksu će se tek u sperlativima pričati - istakao je Nenad Borovčanin.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading