Borovčanin uz pomoć vrha države izvukao BSS iz finansijskog kolapsa!

Autor:

Sport

23.06.2021

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je naš proslavljeni bokserski i evropski šampion preuzeo funkciju čelnika BSS - nije ni sanjao kakve će ga nevolje snaći.

RepublikaFoto: DJ Kojadinović
Nenad Borovčanin

Kasa prazna, tekući račun u dugoj blokadi za nekoliko desetina miliona dinara. Nalaz budžetske inspekcije bio je neumoljiv: Ono što je od države uzeto, a nije opravdano realnim troškovima, moralo je da se vrati!

Nenad se, ni kriv ni dužan, upustio u maratonsku borbu, možda i najtežu do sada u novoj ulozi, kao visoki sportski funkcioner.

- Vođen je sudski spor do prošle sedmice. Morali smo da platimo dug oko 32 miliona dinara, kako bi se boks vratio na finansiranje od strane Ministarstva sporta. Zbog tog spora BSS već sedam godina nije na budžetu i zbog toga nismo mogli biti finansirani!

Foto: BSS

Međutim, Borovčanin je uspeo da vrati boks među mlade. Naišao je na razumevanje i direktnu podršku samog vrha države. Ta podrška je označila glavnu prekretnicu i sada je trasiran put za nove sportske uspehe naših boksera i bokserki.

- Plus smo vratili 70.000 evra duga po sudskim presudama, da bismo odblokirali račun. I sve to je rešeno zahvaljujući čoveku koji je imao razumevanja za naše probleme, pored svih onih silnih državnih obaveza i spoljnih pritisaka kojima je danas izložena Srbija - zaključio je Borovčanin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading