Rudna Glava dobila teren od Sportskog saveza Srbije!

Autor:

Sport

15.06.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednik Seoskih igara Sportskog saveza Srbije 2019 - selo Rudna Glava u opštini Majdanpek dobilo je teren kao nagradu za osvojeno prvo mesto.

RepublikaFoto: SSS
Davor Štefanek

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili su Rudnu Glavu i otvorili teren uz mališane FK Rudna Glava. Otvaranju terena prisustvovali su i predsednik opštine Majdanpek, predsednik MZ Rudna Glava Stanimir Balanović, predsednik Sportskog saveza opštine Majdanpek Ivan Maksimović i Nikola Nunović predsednik Skupštine opštine Majdanpek Dragan Popović. Štefanek je ovom prilikom poručio:

- Danas otvaramo teren na igralištu gde su održane prve seoske igre pod pokroviteljstvo Sportskog saveza Srbije, 2019. godine. Ovde je iste godine održano i republičko finale, tada pilot projekta, a Rudna Glava je pobedom zaslužila ovaj teren. Znam koliko dece i mladih ima u ovom selu i drago mi je što će oni dobiti još jedno mesto gde će moći da se bave sportom i druže. Želim im što manje povreda i što više sportskih ali i ostalih uspeha u životu. Još jednom napominjem da će se Sportski savez Srbije maksimalno truditi da pomagne sve opštine širom Srbije koliko god nam mogućnosti dozvoljavaju, a mi ćemo se truditi da one iz godine u godinu budu sve veće, a ovaj teren je i pokazatelj napretka, kao prvi poduhvat ovakve vrste u istoriji Sportskog saveza Srbije - rekao je Štefanek i mališanima darovao lopte.

RepublikaFoto: SSS

Projekat Seoskih igara Sportskog saveza Srbije pokrenut je 2019. godine, kada je u takmičenju učestvovalo pet opština. U 2020. godini broj učesnika bio je 10, a igre su održane uz poštovanje epidemioloških mera iako je pandemija pretila da sve zaustavi.

RepublikaFoto: SSS

Ove godine Sportski savez Srbije je ponosan što su se projektu Seoskih igara SSS priključile čak 24 opštine, a takmičenje na opštinskom nivou je uveliko u toku.

Na ovaj način, čuva se tradicija, promoviše sport na selu, a mladi imaju priliku da se druže u prirodi i bave fizičkom aktivnošću. Takođe unapređuje se sportska infrastruktura, jer pobednik na republičkom finalu dobija upravo teren u selu pobednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading