(FOTO) Predsednik svetske kik boks federacije Roj Baker, posetio klub iz Batajnice!

Autor:

Sport

13.06.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Juče je u posetu kik boks klubu iz Batajnice, poznatijem kao "B- Gym" stigao predsednik Svetske asocijacije kik boks organizacija (WAKO) Roj Bejker, gde je održao zatvoreni seminar u point fightingu.

Foto: B-Gym
Kik-boks klub iz Batajnice

Šta je point fighting? Point fighting je jedna od sedam kik boks dicisiplina, koju odlikuje tačnost, eksplozivnost, tehnički ispravan i brz udarac, gde u zavisnosti od brzine takmičara zavisi kome će biti dodeljen poen.

Ova disciplina daje mogućnost najmlađim takmičarima da postanu deo takmičarskog sveta i to pre 12. godine, za razliku od drugih kik boks disciplina, a veoma je popularna među seniorskom konkurencijom.

Treningu prisustvovali prijateljski klubovi iz regiona U goste kik boks klubu B-Gym pristigli su kik boks klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i oni iz Srbije koji žele da se priključe razvoju ove discipline.

Inače, B – Gym tim je prvi klub u Srbiji koji je tokom 2019. godine počeo da radi na razvoju discipline Point Fighting, kada se timu priključila bivša karatistkinja Katarina Stamatović, kao glavni trener za point fighting. Klub B-Gym dve godine broj 1 u Srbiji Kik boks klub iz Batajnice, poznatiji kao "B - Gym tim", proglašen je najboljim klubom u Srbiji, drugu godinu zaredom od 63 registrovana kluba pri nacionalnom savezu.

Sa 29 nastupa u 2020. godini, B - Gym je zasluženo odneo 13 zlata, 3 srebra i 7 bronzi u svim disciplinama. Predsedniku WAKO-a uručena plaketa U znak zahvalnosti, poštovanja i prijateljstva predsedniku svetske asocijacije kik boks organizacija BGym je uručio plaketu za doprinos i razvoj kik boksa u Srbiji.

Komentari (0)

Loading