LUDNICA U BAKUU: Ferštapen i Hamilton ispali! Perez pobedio, na podijumu još Aston Martin i Alfa Tauri

Autor:

Sport

06.06.2021

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Red Bula Serhio Perez pobedio je u "ludoj" trci za Veliku nagradu Azerbejdžana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Perez

Definitivno najzanimljivija trka od početka sezone Formule 1 vožena je na ulicama Bakua, a kao pobednik izašao je meksički vozač Serhio Perez.

Osim njega, na podijumu su se našli Sebastijan Fetel iz Aston Martina i Alfa Taurijev Pjer Gasli.

 

Ova trka će ostati upamćena po tome što glavni konkurenti za titulu Maks Ferštapen iz Red Bula i Mercedesov Luis Hamilton nisu osvojili bodove, a "praznih ruku" je ostao i drugi vozač nemačke ekipe Valteri Botas pošto je vozio katastrofalno.

Ferštapen je vodio od rane faze trke, ali mu je tri kruga pre kraja pukla guma i završio je u zidu, pa je trka tada prekinuta. Činilo se da će tada najviše profitirati Hamilton, ali je na restartu Britanac napravio grešku u prvoj krivini i izgubio je šansu za bodove u Azerbejdžanu.

 

 

Osim trojice vozača koji su završili na postolju, bodove u Bakuu su osvojili još Šarl Lekler, Lando Noris, Fernando Alonso, Juki Cunoda, Karlos Sainc, Danijel Rikardo i Kimi Raikonen.

 

Posle Velike nagrade Azerbejdžana, stanje na vrhu generalnog plasmana je ostalo nepromenjeno, pošto je Ferštapen prvi sa 105 bodova, dok Hamilton ima četiri manje. Daleko iza vodećeg tandema je Perez sa 69 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading