BRAVO LEPOTICE: Saška Sokolov osvojila zlato na EP u Poljskoj, Udovičić čestitao i poručio: Znam da ćeš nas još MNOGO PUTA OBRADOVATI!

Autor:

Sport

03.06.2021

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj naši paraolimpijci ne da su zasijali, nego su to učinili - na svetski način. Nakon paraatletičara Željka Dimitrijevića i Aleksandra Radišića, neverovatan uspeh ostvarila je i mlada Saška Sokolov!

RepublikaFoto: Ministarstvo omladine i sporta
Saška Sokolov

- Himna Srbije i danas odzvanja Evropom! Bravo Saška! Siguran sam da ćeš nas još mnogo puta obradovati - poručio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji joj je među prvima čestitao.

Mlada Saška osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu paraatletičara u Poljskoj, u kategoriji trka na 200 metara.

Ko je Saška Sokolov

Saška potiče iz Pirota i kao ćerka fudbalskog trenera Saše Sokolova najpre je počela da trenira fudbal. Ubrzo je prešla na rukomet jer u njenom rodnom gradu nije postojao ženski fudbalski klub. Zbog svog invaliditeta koristila se uglavnom samo levom rukom ali je to nije sprečilo da bude jedna od najboljih igračica i strelaca ŽRK Pirota.

RepublikaFoto: ST/Petar Divac

Pre tri godine doselila se u prestonicu kada je upisala Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Paraolimpijski komitet prepoznao je njen talenat i ubrzo je pored rukometa počela da trenira i bacanje koplja. Usledila su i prva takmičenja a posvećenost mlade Piroćanke donela joj je titulu evropskog juniorskog prvaka već nakon tri meseca.

Sokolova se posle ovog sjajnog rezultata posvetila bacanju koplja i za samo godinu dana poboljšala svoju tehniku, postavila lični rekord (34,80 m) i kvalifikovala se za Paraolimpijske igre u Rio de Ženeiru. U jakoj konkurenciji, kao jedna od najmlađih takmičarki, zauzela je šesto mesto hicem od 33,26 metara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading