PASPALJ, BIRČEVIĆ I ĐUROVSKI OTVORILI IGRE U BEOGRADU: Sportske igre mladih u sredu drugog juna održane na Adi Ciganliji

Autor: Republika

Sport

02.06.2021

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl za pamćenje na otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Beogradu!

RepublikaFoto: Sportske igre mladih
Žarko Paspalj, Boško Birčević i Stefan Birčević na otvaranju Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva u prethodnih skoro dva meseca prošao je Srbiju "uzduž i popreko" i stigao u glavni grad, na sportske terene na Adi Ciganliji, gde su se mališanima družili trofejni košarkaši Žarko Paspalj i Stefan Birčević, kao i nekadašnji kapiten i trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski.

- Impresioniran sam, veliko mi je zadovoljstvo što na jednom mestu vidim ovoliko dece koja se bave sportom. Sama činjenica da je ovo 23. grad u Srbiji ove godine gde se održavaju Igre govori za sebe. Vama draga deci želim da uživate, ko može neka pobedi, ko ne može, neka pruži ruku. Najvažnije je da se družite - izjavio je Žarko Paspalj.

Stefan Birčević je istakao da se već oseća kao domaćin na Igrama, pošto je prošle sezone bio na takmičenjima u Sokobanji, Lazarevcu i državnom finalu na Kopaoniku.

Boško Đurovski je prvi put posetio Igre, nije krio oduševljenje i iskoristio je priliku da se druži sa klincima na terenima tokom takmičenja.

Na neki način danas sam se vratio u detinjstvo, rođen sam u nekadašnjoj Jugoslaviji i raduje me što Sportske igre mladih okupljaju decu iz našeg regiona. Ispričao sam im jednu priču, kako se na ovakvim takmičenjima počinje, a završava u nekoj od olimpijskih arena. Tako sam i ja počeo sa 14 godina u Zvezdi, na blatnjavom šljakastom terenu, a kasnije ostvario snove i igrao na velikim stadionima kao što su Kamp nou, Santjago Bernabeu i Vembli. Žao mi je samo što zbog povrede nisam mogao da učestvujem na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine - izjavio je Boško Đurovski.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović, a nakon paljenja plamena prijateljstva održana su takmičenja u uličnoj košarci, turniru Coca-Cola kupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci i atletici.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i gradski Krizni štab.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading