PRAZNIK SPORTA ŠIROM SRBIJE: O Igrama pričaju Valjevo, Novi Pazar i Kuršumlija!

Autor:

Sport

25.05.2021

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportske igre mladih po osmi put održane su u Novom Pazaru. A prethodnih dana na mapi najlepše sportske priče bili su i Kuršumlija i Valjevo.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Može se reći da smo zaista imali praznik sporta Novom Pazaru! Nova epizoda Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostaće upamćena i po tome što se sa školarcima  takmičio i gradonačelnik Nihat Biševac, inače nekeda uspešni bokser.

Simbolično, Biševac je sa predsednicom SIM Srbije Marijom Mihajlović istrčao trku na 60 metara, a sve uz podršku jedne od najboljih srpskih atletičarki Amele Terzić, koja je i dala znak za start trke.

Novi Pazar je grad otvorenog srca, grad mladih, čuven po sportistima koji su najbolji ambasadori i našeg grada i naše zemlje, siguran sam da su danas među vama budući šampioni. Mi ćemo nastaviti da vas podržavamo, da vam omogućimo da se bavite sportom, kako rekreativnim, tako i profesionalnim. Hvala Sportskim igrama mladih, drago nam je što smo deo ove priče i nastavićemo sigurno u narednim godinama. Srećni smo što imamo ovakve mlade sportiste, ponosimo se vama i znamo da ćete biti nosioci našeg društva u budućnosti - izjavio je gradonačelnik Nihat Biševac.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih

Amela Terzić, najbolja atletičarka ovog grada svih vremena, a od nedavno i predsednica Sportskog saveza Novog Pazara, istakla je da je fenomenalno što su, nakon teške situacije sa koronavirusom, mališani ponovo u prilici da se takmiče i druže.

Drago mi je što smo uspeli da organizujemo Igre, na dečijim licima se vidi koliko im je sve ovo nedostajalo. Nadam se sledeće godine u još većem broju - istakla je Amela Terzić. 

Ceremonija svečanog otvaranja održana je u Rekreacionom centru, školarci su se takmičili se u basket 3 na 3, turniru Coca-Cola kupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci i atletici. Uz Nihata Biševca, Mariju Mihajlović, Amelu Terzić bio je i Emir Mehmedović direktor Ustanove za sport ovog grada i oni su upalili plamen prijateljstva. Baklju je po tradiciji nosio Viktor, maskota Igara a pratili su ga talentovani mladi sportisti Sena Sokolović, Adijan Fazlić, Sajma Mujrić, Lenka Nikolić, Mejra Mehmedović, Lidija Vučićević i Elzina Sulejmanović. Posebnu draž dali su brojni nekadašnji SIM-ovci, koji su ovaj put bili u ulozi sudija, koordinatora, organizatora, a sve sa željom da ponovo osete čaroliju Igara, u gradu koji je bio domaćin svaki put otkad su Igre počele da se održavaju u Srbiji.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih posetio je i Kuršumliju i Valjevo.

Takmičenja u Kuršumliji održana su u Sportskom centru, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik opštine Radoljub Vidić, zamenik predsednika Velimir Čarapić, direktor SC Dragan Simić, koordinator SIM za Kuršumliju Nikola Milijanović.

U Valjevu školarci su se takmičili na terenima Gradskog parka Pećina, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su većnik za sport Vladimir Mišković i većnik za kulturu Nebojša Patljerević, dok su baklju prijateljstva upalili mladi sportisti Tijana Simeunović, Neda Sandić i Una Borovinić. 

RepublikaFoto: Sportske igre mladih

Naredne stanice Karavana radosti i prijateljstva su Sombor, Sremska Mitrovica i Šid. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. Generalni sponsor Igara je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije "Coca-Cola", UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih
Gradonačelnik Nihat Biševac i predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading