SRBIJA SPREMNA ZA MEĐUNARODNA TAKMIČENJA: Ministar Udovičić sa vrhom svetskog i evropskog karatea

Autor: Republika

Sport

23.05.2021

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karate je jedan od sportova koji okuplja sve više dece u Srbiji, a njegova sve veća popularnost prati višegodišnji niz međunarodnih uspeha naših karatista u svim kategorijama.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta
Razgovor sa ministrom Vanjom Udovičićem

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas, na marginama Evropskog prvenstva u Poreču, sa predsednikom Svetske i Evropske karate federacije Antoniom Espinozom i tom prilikom razgovarao o daljoj popularizaciji karatea na globalnom nivou i spremnosti Republike Srbije da bude domaćin međunarodnih takmičenja u tom sportu.

Srbija je udvostručila finansijska ulaganja u karate, pri kraju je izdgradnja nacionalnog trening centra uz nikada veću podršku i za sve trening centre širom Srbije, poput onog u kome upravo trenira Jovana Preković u Aranđelovcu koji je u celosti zadivoljava najviše standarde, što je, između ostalog, posebno pohvalio predsedik Espinoza.

Sagovornici su razgovarali i o predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju i svim izazovima sa kojima se sportisti susreću u pripremnom periodu, kao i o dinamici vakcinacije sportista u našoj zemlji, koja je naišla na velike pohvale Međunarodnog olimpijskog komiteta.

RepublikaFoto: Ministarstvo omladine i sporta
Karatisti sa ministrom Udovičićem

Karate je jedan od sportova koji okuplja sve više dece u Srbiji, a njegova sve veća popularnost prati višegodišnji niz međunarodnih uspeha naših karatista u svim kategorijama.

Takođe, ministar Udovičić u neformalnom i direktnom razgovoru sa našim reprezantitivcima ohrabrio je naše sportiste da ne odustaju od cilja da osvoje norme za Olimpijske igre, podelio sa njima i lična sportska iskustva i stavio još jednom sve kapacitete Ministarstva omladine i sporta i njega lično na raspolaganje upravo svima njima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading