MALJKOVIĆ O 60. JUBILARNOJ ZLATNOJ RUKAVICI: BOROVČANIN JE DIGAO BOKS IZ BLATA!

Sport

27.11.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je uživao u subotu uveče u bokserskom spektaklu. Pred 5.000 gledalaca u Areni jubilarni 60. trofej Zlatna rukavica osvojio je Sandro Poletan, bokser iz Bosne i Hercegovine.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Radi punom parom: Predsednik BSS Nenad Borovčanin

On je u finalu savladao Slovenca Venka Aljaža, a trofej su mu uručili legendarni Mirko Puzović, koji je u karijeri osvojio pet Zlatnih rukavica, i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, koji je za Srpski telegraf oduševljeno preneo utiske.

LEGENDE PODRŽALE

- Prava fešta! Kako drugačije da nazovem manifestaciju u kojoj dođu tolike legende da podrže pravi bokserski spektakl. Mislim da je ovo samo početak podizanja boksa iz blata. Očekujem sjajne rezultate boksa na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Moram da pohvalim i Nenada Borovčanina, koji je pokazao da je talentovan predsednik kao što je bio bokser. Hvala i gradonačelniku Siniši Malom, koji je izdvojio sredstva grada za organizaciju. Drago mi je što sam bio deo ovakvog događaja, a verujem da će ih u budućnosti biti još više - rekao je Maljković.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Šampion: Poletan od Puzovića i Maljkovića dobio trofej

VELIKI PLAN

Sam predsednik Bokserskog saveza Nenad Borovčanin otkrio nam je da postoji veliki plan popularizacije boksa, sa kojim se počinje naredne godine.

- Otvaramo nacionalnu školu boksa da svako dete ima priliku da trenira. Pored toga, svi treneri u Srbiji će ići na usavršavanje, pre svega pedagoško, da možemo da napravimo kvalitetne ljude, a posle toga i boksere. Turnir u Areni je pokazao da smo na pravom putu. Svi naši bokseri su pokazali dosta toga - ponosan je Borovčanin.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Mirko Puzović
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Veljko Ražnatović
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Hasan Dudić i Bora Drljača
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Krajinović u društvu Zimojića i njegovog naslednika

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading