U SKLADU S TRADICIJOM: Održane Seoske igre u Minićevu kod Knjaževca

Autor: Republika

Sport

16.05.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće ovogodišnje Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su u selu Minićevu u opštini Knjaževac.

RepublikaFoto: SSS
Seoske igre u Knjaževu

Ova opština četvrta je po veličini u Srbiji, na samoj je granici sa Bugarskom, a najviši vrh naše zemlje - Midžor na Staroj planini nalazi se na teritoriji Knjaževca. Na igrama u 10 disciplina učestvovale su ekipe iz sela: Minićevo, Vasilj, Trgovište i Debelica.

Ekipa Vasilja zauzela je 4. mesto, ali ženama koje su prikazale ogroman takmičarski duh u odbojci moramo odati veliko priznanje kao i čestitke za pobedu u šahu. Trećeplasirana ekipa Debelice bila je najbrža u poligonu, ali i najsnažnija i spretnija u narodnom rvanju. Drugo mesto izborila je ekipa domaćina Minićevo sa tri prva mesta i to u fudbalu, nadvlačenju konopca i obaranju ruku. Najbolja ekipa koja će predstavljati Knjaževac na regionalnom takmičenju u avgustu je selo Trgovište. Bili su ubedljivo najbolji u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju štapa, odbojci i skoku u dalj. 

RepublikaFoto: SSS
Bacanje kamena s ramena

Takmičari su poveli i svoju decu pa je sa fizičkim aktivnostima nastavljeno i posle rakmičenja. Čim se strunjača oslobodila mališani su se rvali, a onda prešli da trče preko prepreka na poligonu spretnosti. Čini se da će Knjaževac i u budućnosti imati dobre takmičare.

RepublikaFoto: SSS

Seoske igre imaju za cilj i upoznavanje tradicija različitih krajeva naše zemlje. Tako je Turistička organizacija opštine Knjaževac na otvaranju prikazala zašto Knjaževac nosi zvanje izuzetne destinacije Evrope. Prikazana je "Molitve pod Midžorom" na prizrensko-timočkom dijalektu, deo "Đurđevdanske molitve" koja je na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine. Sledeća opština domaćin takmičenja je Vlasotince.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.