Kraljevo i Kruševac zablistali uz mlade sportiste

Autor:

Sport

11.05.2021

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dunav osiguranje Sportske igre mladih u utorak 11. maja održane u Kraljevu, a dan ranije u Kruševcu. Dečiji osmesi, sreća i druženje ispunili su u prethodna dva dana Kraljevo i Kruševac – poslednje stanice Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

RepublikaFoto: SIM Srbije
Detalj sa takmičenja u basketu

Kraljevo je osmi put bilo domaćin Igara, a školarci iz ovog grada takmičili su se u pet sportova - Lino između dve vatre, uličnoj košarci, turniru Coca-Cola kup u malom fudbalu, odbojci i atletici. Ceremonija svečanog otvaranja održana je u centru na prelepom Trgu Heroja, a prisustvovali su gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, predsednik gradskog Sportskog saveza Miloš Simović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, koordinator Igara za Kraljevo Dragan Đorđević, poznati fudbalski trener Boris Bunjak i drugi.

- Kraljevačka deca danas uživaju, uz pomoć Sportskog saveza grada, Sportskih igara mladih, koordinatora Sportskih igara mladih i uz svesrdnu podršku grada Kraljeva. Jako je važno da razvijamo sportski duh u našem gradu i da se naši najmlađi od najranijeg detinjstva bave sportom. Nije najvažnije da se samo hvalimo uspesima naših profesionalnih sportista, nego da razvijamo i amaterski sport i sportski duh kod naših najmađih. Apsolutno sam uveren da će se ova manifestacija održavati u našem gradu i narednih godina i da će naši mališani pobeđivati i na državnim i na regionalnim takmičenjima - rekao je gradonačelnik Terzić.

Foto: SIM Srbije

Plamen prijateljstva zapalili su članovi ekipe „Kraljevi“, koja je prošle godine bila državni i regionalni šampion u Lino između dve vatre – Maksim Ratković, Iva Petrović, Mihajlo Minić, Petra Gajić i Ivona Stevanović. Kapiten te ekipe „Kraljeva“ Lazar Urošević i član tima Vasilije Sretojević ove godine takmiče se ove sezone u basketu 3 na 3.

- Prošle godine smo postigli fantastičan uspeh. Odigrali smo nezaboravna dva finala sa Atomskim mravima iz Kuršumlije, prvo na državnom u Brzeću, a potom i regionalnom u Sarajevu i oba puta smo pobedili sa 2:1 - rekao je Urošević. - Sada ćemo se takmičiti u basketu, cilj nam je da pobeđujemo ali i da upoznajemo nove drugare – istakao je  Sretojević.

Foto: SIM Srbije

Dan ranije Dunav osiguranje Sportske igre mladih održane su u Kruševcu, takođe u pet sportova, a posebnu emociju doneo je 15-godišnji stonoteniser Branislav Bane Smiljković. On je šest puta učestvovao na Igrama, osvajao je mnogo medalja, bio na završnim turnirima u Splitu i Sarajevu, a uprkos tome što ove godine nije mogao da se takmiči jer je prerastao ostao je uz SIM-ovce i pomagao u organizaciji takmičenja Lino između dve vatre. Ceremoniji svečanog otvaranja na Atletskom stadionu prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Petrović i koordinator Igara za Kruševac Miljko Ristić.

Foto: SIM Srbije
Tekst potpisa

- Moja preporuka svakom detetu je da učestvuju na Igrama. Doživeće nezaboravno iskustvo, steći nove prijatelje, a ja sam i dalje u kontaktu sa drugarima koje sam upoznao u Splitu i Sarajevu. Zato sam i dalje uključen u ovu prelepu manifestaciju – poručio je Smiljković.    

Naredna stanica Karavana Dunav osiguranje Sportskih igara mladih je Čačak, potom slede Požarevac, Petrovac na Mlavi, Sokobanja, Surdulica, Kragujevac, Niš....

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Foto: SIM Srbije

Dunav osiguranje Sportske igre mladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading