DUŠAN BORKOVIĆ OSVOJIO 36 BODOVA: Uspešno završio prvi trkački vikend TCR Evropa šampionata

Autor: Republika

Sport

09.05.2021

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon prvog trkačkog vikenda koji je održan na stazi Slovakiaring, prikupio je ukupno 36 bodova i u generalnom plasmanu zauzima sedmu poziciju.

RepublikaFoto: PR TEAM
Dušan Borković

Prvog dana Dušan je sjajnim kvalifikacijama u kojima je zauzeo četvrto mesto i sedmim mestom na prvoj trci osvojio 25 bodova, a drugu trku završio je na desetoj poziciji i prikupio još 11 poena.

RepublikaFoto: PR TEAM

Vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Cometoyou racing u drugoj trci startovao je sa sedme pozicije na osnovu inverznog poretka u kvalifikacijama, a sam tok trke obeležili su brojni dueli u kojima je srpski as bio sa Holanđaninom Langeveldom, Matom Homolom i Jelminijem.

RepublikaFoto: PR TEAM

- Bila je ovo odlična trka puna dobrih duela po kojima možete da vidite koliko je konkurencija jaka. Ostvarilo se ono što sam prognozirao da će se u šampionatu u svakoj trci najmanje deset vozača boriti za postolje. Ovo je prvi trkački vikend I moram da budem zadovoljan, s obzirom na moj novi Audi RS 3 LMS na koji se još navikavam. Idem trku po trku, ali je najvažnije da na svakoj osvojim bodove I uđem u prvih deset. Moja želja je i dalje prvih pet u generalnom poretku i nadam se da će se to ostvaritii već na sledećem vikendu u Francuskoj - rekao je Borković nakon druge trke na stazi Slovakiaring.

Drugi trkači vikend održaće se 28. i 29.5. na stazi Pol Rikard u Francuskoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading