SPEKTAKL U SREMSKOJ MITROVICI: Rašić uz klince na Sportskim igrama mladih!

Autor:

Sport

08.05.2021

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sremska Mitrovica ugostila je mlade dečake i devojčice u okviru turnira basket 3 na 3 Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

RepublikaFoto: SIM
SIM u Sremskoj Mitrovici

Preko 300 učesnika iz Sremske Mitrovice, Šida, Stare Pazove, Platičevo, Šapca i Rume takmičilo se na Centralnom gradskom trgu. Na startu turnira veliki aplauz je dobio Aleksandar Rašić, nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije, koji je izveo svečano podbacivanje lopte.

- Drago mi je da sam dobio poziv na učesvujem na ovom sjajnom turniru. Neka od ove dece postaće uspešni sportisti, ali je najvažnije da su sada svi zadovoljni, da se takmiče, druže i obožavaju košarku - istakao je Rašić.

RepublikaFoto: SIM
Rašić uz SIM

Na otvaranju turnira učesnike su pozdravili zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, načelnik gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, zamenik načelnika za kulturu i sport Zoran Miščević, predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović i član UO Košarkaškog saveza Srbije Dragana Kontić. 

RepublikaFoto: SIM

- Klinci Srema obožavaju košarku. Prezadovoljan sam zbog ovako velikog odziva školaraca. Sremska Mitrovica obožava Sportske igre mladih, u ovom gradu tokom cele godine se priča o ovoj manifestaciji. Sjajan basket je iza nas. U junu na istom trgu biće održano i Regionalno finale u basketu, kada ćemo znati koje ekipe iz ovog kraja će obezbediti plasman na Državno finale Dunav osiguranja Sportskih igara mladih, koje je u planu za jul mesec - istakao je Nemanja Crnić, sportski direktor SIM Srbije.
Inače, karavan radosti i prijateljstva nastavlja svoj put po Srbiji. U ponedelja je na redu Kruševac, utorak je rezervisan za Kraljevo a sreda za Čačak. Najlepša sportska priča za osnovce, tako nastavlja svoj put po Srbiji, a mladi sportisti sa nestrpljenjem očekuju nove spektakle.

RepublikaFoto: SIM

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading