ŽIVOT JE KRV: MaxBet obeležio 4 godine uspešne akcije dobrovoljnog davanja krvi

Autor: Republika

Sport

29.04.2021

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MaxBet grupacija je obeležila četiri godine redovnog sprovođenja akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi.

RepublikaFoto: MaxBet
Akcija davanja krvi

Poslednja u nizu akcija organizovana je u prostorijama Maršal lokala u Nišu. Kompanija Maxbet je tim povodom, u cilju kreiranja boljih uslova i lakše organizacije akcija ovog tipa, Zavodu za transfuziju krvi donirala mobilni krevet za davaoce.

- Pripremajući prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u našem lokalu u Novom Sadu 2017. godine, nismo mogli ni da pretpostavimo da će se odazvati gotovo stotinu ljudi. Na naše veliko zadovoljstvo, ta akcija je postala tek prva u nizu, a vremenom su, osim naših zaposlenih, počeli da se uključuju i posetioci lokala, kao i sugrađani. Drago nam je što već četiri godine u kontinuitetu pružamo dobar primer i podstičemo svoje zaposlene, ali i širu javnost, da daju doprinos ovoj plemenitoj misiji - izjavio je Darko Živanov, generalni direktor MaxBet grupacije.

Nijedna hemijska supstanca iz laboratorije još uvek ne može da zameni transfuziju krvi, koja je svakom desetom pacijentu na bolničkom lečenju neophodna za oporavak. MaxBet grupacija je do danas realizovala 30 akcija dobrovoljnog davanja krvi, a u okviru kojih je prikupljeno gotovo 1.700 jedinica, odnosno 765 litara tečnosti koja život znači. Imajući u vidu tvrdnje transfuziologa da jedna jedinica krvi može da spase tri života, humanošću MaxBet dobrovoljaca do sada je potencijalno sačuvano više od 5.000 ljudskih života.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading