DEČIJI OSMESI NA SVAKOM KORAKU: Sportske igre mladih ponovo u Kikindi!

Autor:

Sport

23.04.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kikinda je danas bila grad sa najviše dečijih osmeha u Srbiji zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih.

Foto: SIM
Sportske igre mladih

U centru severnobanatskog okruga, gradu koji je među onima sa najdužom tradicijom kada je u pitanju učešće u Sportskim igrama mladih Srbije, održana su takmičenja u pet sportova - atletici, odbojci, Lino između dve vatre, uličnoj košarci i fudbalu (Coca Cola kup i mali fudbal).

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradski većnik za sport i omladinu Dragan Pecarski, predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić i direktor SC "Jezero" Dejan Pudar, a plamen prijateljstva, zajedno sa maskotom Viktorom, upalili su SIM-ovci iz Kikinde i okoline.

Jedan od njih je mladi fudbaler Predrag Ljubičić, iz Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", koji kaže da je učešćem na Igrama ispunio svoj san.

- Veoma sam srećan što se meni i mojim drugarima iz ekipe ispunila želja da se takmičimo na Sportskim igrama mladih. Želimo da pobedimo na gradskom takmičenju, stignemo do državnog, a nadamo se i plasmanu na međunarodno finale u Splitu - izjavio je talentovani fudbaler Predrag Ljubičić.

Foto: SIM

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije Coca-Cola, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija. Dunav osiguranje Sportske igremladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje "Prijatelj od detinjstva".

Foto: SIM

Od osnivanja do danas na Sportskim Igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin,Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige  i mnogi drugi. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading