SRAMNI ŠPANAC IZVREĐAO SRBINA, PA GLUMIO ŽRTVU: Opsovao me je i nazvao prljavim imigrantom!

Autor:

Sport

21.04.2021

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Španski vaterpolista Viktor Gutijerez optužio je srpskog vaterpolistu Nemanju Ubovića da ga je vređao na osnovu seksualne opredeljenosti.

Foto: youtube.com/printscreen
Nemanja Ubović

Španska vaterpolo federacija je pokrenula istragu, a Ubović je u ponedeljak pred nadležnim organima rekao svoju stranu istine, a njegova advokatica Ivana Herak demantovala je optužbe istakavši da je reč o nesporazumu koji se dogodio tokom utakmice u žaru borbe.

Dok traje istraga Ubović neće smeti da se oglašava u medijima, ali je njegova pravnica iznela više detalja koji bacaju potpuno drugačije svetlo na ceo događaj.

- Viktor Gutijerez, vaterpolista ekipe Tearasa, izjavio je da ga je Nemanja Ubović navodno nazvao ‘marikon’, što je na španskom pogrdan izraz za homoseksualca, kako bi ga lično uvredio. Međutim, njegovi navodi su apsolutno netačni s obzirom da Ubović ni u jednom trenutku nije imao nameru da ga uvredi na osnovu njegove seksualne orijentacije. Nesporazum se dogodio u bazenu, tokom igre kada je nakon nekoliko provokacija Ubović pokušao da odbije njegovo neprikladno približavanje - objasnila je Uboivićeva advokatica Ivana Herak i potom dodala:

- Nakon što se završila utakmica, Gutijeres je nastavio da provocira Ubovića na nacionalnoj osnovi, rekavši mu da je ‘us***i imigrant’. Nemanja Ubović je međunarodno priznat vaterpolista koji nikada ranije nije imao slučajeve bilo kakvog neprikladnog ponašanja. Sa druge strane, prema onome što se priča u Španiji, Gutijeres živi od senzacionalističkih objava putem svojih društvenih mreža, bez obzira na to da li su one istinite ili apsolutno izvan stvarnog konteksta. Pored toga, dobili smo informacije od izvora iz sportskog sveta, da je Gutijeres agresivnog karaktera, te da je nekim vaterpolistima naneo telesne povrede koje niko nije prijavljivao iz straha.

Ubović je na lični zahtev odlučio da ne trenira i ne igra utakmice dok se čitava situacije ne razreši.

- Moram da naglasim da Nemanja Ubović prima preteće poruke putem društvenih mreža kojima se i vređa na nacionalnoj osnovi. Shodno tome, tražićemo otvaranje disciplinskog postupka na temelju nacionalne diskriminacije čim se prikupe svi neophodni dokazi - zaključila je Herak.

Komentari (0)

Loading