NOŽ U LEĐA: Odbojkašice Srbije ostale bez VAŽNE igračice!

Autor:

Sport

10.04.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kubanka Melisa Vargas, ipak, neće igrati za reprezentaciju Srbije.

RepublikaFoto: FIVB
Odbojkašice Srbije

Talentovana Kubanka je još 2019. godine dobila srpski pasoš,  posle čega se čekala dozvola čelnika FIBV o promeni sportskog državljanstva.

Očekivalo se da bi Vargasova u dresu Srbije mogla da zaigra do 2022. godine, ali je sada situacija doživela potpuni preokret.

Ona je dobila tursko državljanstvo, a ovom događaju prisustvovao je i predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji joj je potom uručio i dres sa brojem pet.

Vargasova ima samo 21 godinu, ali već tri godine igra u Fenerbahčeo. Ipak, kako bi zaigrala za Tursku, moraće da sačeka još dve godine, kako bi dobila i sportsko državljanstvo.

U Turskoj planiraju da ih upravo Melisa pedvodi na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, što su naglasili i čelnici tamošnjeg odbojkaškog Saveza, koji su takođe prisustvovali kompletnoj ceremoniji.

Srbija je sa njom imala drugačije planove. Ona je trebalo da predstavlja svežu krv nakon smene generacija koja će uslediti posle Igara u Tokiju.U Srbiju su bili drugačiji planovi. Ipak, Turci su bili uporniji, pa je naša selekcija ostala bez velikog pojačanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Petar

10.04.2021 23:26

Nije nož u ledja, to je ne sposobnost našeg saveza, na čelu sa Ivanom Kneževićem i Zoranom Gajić

Sonja

11.04.2021 15:17

@Petar - Zašto tako jeftin i prostački naslov ? Novinar, šta to beše ?! Vergas je otišla tamo gde joj je bolje. Ne zamerite ! Srpkinje, same se borite, bez stranaca ! Pošteno !