ETNOSPORT FORUM U ISTANBULU: Ministar Udovičić se sastao sa najvišim zvaničnicima Turske u oblasti sporta!

Autor:

Sport

10.04.2021

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Udovičić poslao moćnu poruku iz Turske.

RepublikaFoto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na poziv Nedžmedina Bilala Erdogana, predsednika Svetske konfederacije tradicionalnih sportova i dr Mehmeta Muharema Kasapoglua, ministra omladine i sporta Republike Turske, uzeo učešće na Etnosport forumu u Istanbulu, koji je zvanično otvorio predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

U obraćanju ministar Udovičić je istakao značaj očuvanja tradicionalnih sportova čijom se popularizacijom i masovnošću stvara ne samo sportska vrednost, već i spona između mladih i tradicionalnih vrednosti.

Na taj način, kroz negovanje veština i pokreta, prenosi se generacijsko nasleđe, što direktno utiče i na fizičko i mentalno zdravlje.

Ministar Udovičić je naglasio značaj ove dodatne vrednosti posebno u vremenima izazova koji su na globalnom nivou u svim sferama društva i delovanja.

- Vrhunski sport je medijski dominatan, ali jednako važno je bavljanje sportom u svim njegovim oblicima u celoj populaciji jer to zapravo jeste preduslov zdravlja, a tradicionalni sportovi su upravo jedan od najvrednijih mehanizama za obezbeđenje ovog cilja - zaključio je ministar Udovičić.

RepublikaFoto: Ministarstvo omladine i sporta

Na marginama foruma ministar Udovičić sastao se i bilateralno sa svojim kolegom dr Mehmetom Muharemom Kasapogluom i tom prilikom razgovara o uticaju pandemije na sport i mlade i intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta dve države.

Ministri su konkretizovali projekte koje će ubuduće realizovati kroz potvrđeno dobro saradnju i iskustva sportista i trenera dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading