SPORTSKE IGRE MLADIH: Pet sportova na planinskoj lepotici!

Autor:

Sport

10.04.2021

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dunav osiguranje Sportske igre mladih u subotu, 10. aprila 2021, održane na Zlatiboru.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE
Sportske igre mladih

Druga stanica Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za 2021. godinu bio je Zlatibor, gde su se školarci iz ovog kraja takmičili u pet sportova. Ceremonija otvaranja održana je na Kraljevom trgu, a plamen prijateljstva zapalili su nekadašnji SIM-ovci, šampioni Srbije u nordijskom skijanju Ana Jeremić i Andrija Veličković i šampionka Srbije u karateu Jovana Aćimović.

U ime domaćina, decu učesnike Igara, roditelje i organizatore, na čelu sa predsednicom SIM Srbije Marijom Mihajlović, pozdravio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

- Hvala vam što ste odabrali baš Zlatibor kao organizatora Igara. Nadam se da smo kao domaćini ispunili očekivanja takmičara. Mi postajemo svetska turistička destinacija u oblasti priprema sportskih ekipa i u tom kontekstu stvaramo i lep ambijent za decu, sve mlade ljude, koji ovde mogu da odrade svoje pripreme, da se bave rekreacijom i da ostvare svoje ciljeve - rekao je Stamatović.

On je podsetio da su mnoge naše sportske zvezde, ekipe, reprezentacije, baš sa Zlatibora krenule put velikih svetskih uspeha.

- Naredne godine možete očekivati još bolje uslove,nadam se bez ovih epidemiloških ograničenja. Želim svima puno sreće i uspeha, na takmičenju, najbitnije je da se družite i da vodite računa o svom zdravlju i o zdravlju svojih najbližih - istakao je Stamatović.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i kapiten fudbalera Zlatibora Milan Jezdimirović, košarkaš Zlatibora Lazar Joksimović, paraolimpijac Aleksandar Radišić, regionalni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić, Nikola Novaković, direktor CRC Zlatibor i drugi.

- Sportske iger mladih su veoma bitna manifestacija koja okuplja veliki broj dece. Uz sve to ide i druženje koje je zaštitni znak Igara. Deca kroz sport postaju bolji ljudi, sport je posle obrazovanja najvažniji za decu i kroz sport stvaraju dobre navike i osobine koje ih kasnije prate kroz život. Rezultati dođu ili ne dođu, neki će nastavite sportske karijere, ali najvažnije je da se bave sportom - rekao je Jezdimirović.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE

Takmičenja u atletici, odbojci, Lino između dve vatre, basketu 3 na 3 i fudbalu (Coca Cola kup i mali fudbal) održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab.

Najbolji sa državnog finala, kao i svih prethodnih godina, učestvovaće na regionalnom finalu u Splitu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading