ZVANIČNO: Srbija ima NOVOG SELEKTORA - možemo da napravimo veliki rezultat!

Autor: Republika

Sport

03.04.2021

14:07

Zvanično! Rukometašice Srbije imaju novog selektora!

RSS
Uroš Bregar

U pitanju je doskorašnji selektor Slovenije Uroš Bregar.

- Bio sam počastvovan pozivom Rukometnog saveza Srbije. Posle toliko godina bila je teška odluka okončati mandat u selekciji Slovenije. Slovenačka reprezentacija dugo nije bila na velikoj sceni. Poslednje EP je odigrala 2010, a na Svetskom prvenstvu se nije pojavila 12 godina. Napravili smo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima i jedan veliki iskorak u poslednjih pet godina. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju, koja je potrebna i meni i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničkom radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat- rekao je Bregar.

Bregar jako dobro poznaje srpske rukometašice i od naredne sezone će sarađivati sa njih pet u ljubljanskom Кrimu (pored Jovane Risović koja je deo tima, u Ljubljanu dolaze Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Кatarina Кrpež Šlezak i Sanja Radosavljević).

WEHF

- Jako poštujem celokupan srpski sport i sve što ste napravili kao sportska nacija. U rukometu uvek ima igrača i igračica, uvek iskoči neko nov. Siguran sam da sa ozbiljnim radom, a verujem da je tako bilo i do sada, možemo da dignemo reprezentaciju na još jedan viši nivo. Što se tiče reprezentativki koje dolaze u Кrim, tražili smo devojke koje imaju karakter i već neku povezanost sa Кrimom u prošlosti. Andrea, Cvija i Кatarina se vraćaju u klub gde su već igrale. Pratim Sanju već duže vreme, sviđa mi se kao igrač i drago mi je da ćemo sarađivati. Jovana Risović ima TOP sezonu i zadovoljan sam što će ostati u Кrimu i naredne sezone.

Mečevi sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo 2021 igraju se u Šalji (17.4) I Beogradu (21.4).

- Imaćemo par dana za trening pred prvu utakmicu. Кrećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim. Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađivanje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve, jer igračice delim, pre svega, na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezentaciju- jasan je Bregar.

 

 

Komentari (0)

Loading